Cools en Bossaerts blijven met jonge Duivels steken op gelijkspel tegen Turkije

Dion Cools stond negentig minuten op het veld. © BELGA
Redactie KW

België is dinsdag in het stadion van OH Leuven op de tweede speeldag van de kwalificatieronde voor het EK U21 in 2019 niet verder geraakt dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Turkije.

Bondscoach Johan Walem gunde Zinho Vanheusden (Inter Milaan) en Orel Mangala (Stuttgart) hun debuut als belofteninternational in een voor het overige zoutloze partij. Dion Cools (Club Brugge) en Mathias Bossaerts (KV Oostende) stonden negentig minuten op het veld. Aaron Leya Iseka (Zulte Waregem) mocht in de slotfase invallen. Club Bruggespelers Jens Teunckens en Jordi Vanlerberghe bleven op de bank.

Eind maart trapten de jonge Duivels de kwalificatiecampagne af met een zuinige 2-1 zege tegen Malta. Naast Turkije zitten ook Hongarije, Cyprus en Zweden in de poule van België. Op 6 oktober komen de Zweden op bezoek, drie dagen later zakken de Belgen af naar Cyprus. De troepen van Walem voeren met vier op zes de stand in groep 6 aan. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Italië en San Marino, de vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier