Competitiewedstrijd SV Bredene-Lichtervelde (2A) uitgesteld, acht spelers in quarantaine

De ploeg van KSV Bredene die vorige week tegen SK Snaaskerke speelde. © FR
Redactie KW

De eerste competitiewedstrijd van KSV Bredene, zondag 13 september thuis tegen Lichtervelde, kan niet doorgaan. Acht kernspelers van de kustploeg testten negatief, maar moeten in afwachting van een tweede test, in quarantaine. Het bestuur nam onmiddellijk de nodige maatregelen.

Sportief manager Glenn Plovie geeft uitleg. “Er wordt veel verteld, maar hierbij geef ik de juiste communicatie betreffende onze uitgestelde wedstrijd tegen Lichtervelde. Zondag kreeg ik het bericht van een besmette speler uit ons team. Donderdag zaten we met z’n allen in de kleedkamer voor de oefenwedstrijd tegen De Haan. Daarom hebben we beslist om iedereen te laten testen op covid-19.”

“Alle spelers en medewerkers hebben een negatieve test afgelegd. Acht kernspelers, waaronder vijf gevestigde waarden, moeten, in afwachting van een tweede test, in quarantaine blijven. Vandaag donderdag wordt niet getraind. Aangezien we niet hebben kunnen trainen en acht spelers dienen te missen, door de quarantaine periode voor een tweede test hebben wij beroep gedaan op de procedure van de bond. Als minimum vijf spelers besmet of in quarantaine zijn, kan gevraagd worden om de eerstvolgende wedstrijd te stellen.

Zondag wordt er dus niet gevoetbald, maar dinsdag worden de trainingen hernomen en hopelijk kunnen we op 20 september, de competitie starten met een verplaatsing naar SV Loppem.

Er doen alweer verschillende zaken de ronde van meerdere besmettingen maar dit is NIET zo. We hebben wel onze verantwoordelijkheid genomen om, eventueel, erger te voorkomen.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.