Combiregeling bij KV Oostende-Antwerp FC schiet doel voorbij

© BELGA
Olivier Volckaert

Heel wat fans van The Great Old konden ticketjes bemachtigen in de hoofdtribune van KV Oostende.

KV Oostende is als enige eersteklasser uit de Beker van België gewipt. Het verloor met 0-2 van tweedeklasser Antwerp FC. Niet alleen de spelers van The Great Old, ook enkele fans lieten van zich spreken.

De match tussen KV Oostende en Antwerp FC viel onder de zogenaamde combiregeling. De dag zelf konden dus geen tickets gekocht worden en de Antwerp-fans konden normaal gezien enkel in het bezoekende vak terecht. Normaal gezien. Heel wat fans van The Great Old konden ticketjes bemachtigen in de hoofdtribune van KV Oostende. Zij vierden de 0-2-zege op uitdrukkelijke wijze. Sommigen van hen besprongen zelfs de dug-outs. Honderden veerden recht om de zege te vieren. Ongezien bij een combiregeling.

“Getolereerd om niet te laten escaleren”

Op de website van KV Oostende werd intussen al gereageerd op de vervelende situatie. “Het klopt dat in totaal enkele honderden Antwerpse fans plaats hebben genomen in Oostendse vakken en dan met name vooral in de A-tribune”, klinkt het. “Dit kwam vooral doordat zij zich via Antwerpse bedrijven hebben ingeschreven voor de businessarrangementen (wedstrijd + diner), waardoor deze niet onder de combiregeling binnen de voetbalwetgeving vallen. Andere Antwerpse supporters negeerden dan weer de richtlijnen van de stewards en baanden zich ook een weg naar de A-tribune.”

Combiregeling bij KV Oostende-Antwerp FC schiet doel voorbij
© BELGA

“Om veiligheidsredenen werd er op dat eigenste moment beslist om dit gecontroleerd te tolereren en te beheersen. Kordaat ingrijpen kon leiden tot een escalatie, wat onze eigen supporters verder in gevaar kon brengen. De individuen in kwestie werden geïdentificeerd en zullen worden vervolgd. We beseffen dat een groeiproces met vallen en opstaan verloopt en zullen er alles aan doen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.”

(OVG/FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.