Tessa! 6-1 gewonnen tegen Kroatië. Maar Tessa was weer niet content?!

"Omwille van de late tegengoal, net als tegen Engeland. Het doelpuntensaldo speelt mee in de EK-kwalificatie en ik baalde omwille van die tegengoal..."

En omdat je wel voor vier assists zorgde, maar zelf niet scoorde?

"Een beetje ook. Winnen en een goeie match spelen, blijft altijd het belangrijkste. Maar een aanvaller leeft nu eenmaal van goals. Want de perceptie bij aanvallers is vaak: niet gescoord is niet goed gespeeld."

Als je moet kiezen: winnen met 2-0 en één keer gescoord of winnen met 5-0 en vier assists?

"Een moeilijke... Een goeie match spelen én met zoveel mogelijk goals verschil winnen dan maar."

Was je ook niet nog een beetje slechtgezind omwille van jullie gedwongen verhuis van Tubeke naar Diegem?

"Hoezo?"

Jullie moesten toch uit het hotel van het KBVB-centrum weg om plaats te maken voor eerst de beloften en dan de Rode Duivels? Vlak voor het WK vond je het al niets dat de Red Flames voor dezelfde reden met drie op één kamer moesten.

"Zeg ik beter niets over, denk ik."

En maar actieplannen organiseren voor de Red Flames en het vrouwenvoetbal...

"Ik heb het nu liever over onze vrije dag na de wedstrijd."

Zal wel zijn. Mathi-dag zeker?

"Ja! We wilden eigenlijk naar Pairi Daiza, maar het regende te veel om een hele dag daar rond te lopen. Ben dus met mijn lief thuis gebleven. Chillen. Een filmpje gekeken. En vooraleer ik terugvloog naar Manchester een etentje met de familie. Frietjes!"

Frieten?! Drie dagen voor de openingsmatch van de Women SuperLeague met Manchester City!

"Euh ja. Schrijf je misschien beter niet. Vorig seizoen had ik voor de finale van de FA Cup op Instagram ook mijn frietjes gepost en Manchester City was daar niet blij mee. Maar we wonnen en dus gaan we zaterdag weer winnen!"

Het is meteen een galamatch: een derby tegen Manchester United, voor de gelegenheid in het Etihad Stadium.

"Ik speel er voor het eerst, het wordt zot. Er zijn al 17.000 tickets verkocht, mijn ouders en een aantal supporters komen kijken. Voetballen met de Red Flames in Den Dreef in Leuven is ook leuk, vooral omwille van de goeie grasmat. Maar dit wordt toch nog iets anders."

De Bruyne achterna. in de kleedkamer. © BELGA

En in de kleedkamer ga je op de plaats zitten van Kevin De Bruyne?

"Dat zou wel eens kunnen, ja."

Zijn Man City en Man United ook zo'n rivalen als hier Club en Cercle Brugge of Kortrijk en Zulte Waregem?

"Iets minder eigenlijk. We zijn vriendelijker voor elkaar als stadsgenoten."

En als vrouwen misschien?

"Kan ook. Die van Man United zien City liever kampioen spelen dan Liverpool. Onze rechtsachter ruilde deze zomer trouwens van club. Zou ík wel nooit doen."

Als ex-Anderlechtenaar zou je nooit voor Club Brugge willen spelen?

"Je weet nooit hoe Club verder evolueert. Maar zou moeilijk zijn. Ik was bijvoorbeeld in Duitsland nooit verhuisd van Wolfsburg naar Bayern München. Zo ben ik nu eenmaal."

Tessa! 6-1 gewonnen tegen Kroatië. Maar Tessa was weer niet content?!"Omwille van de late tegengoal, net als tegen Engeland. Het doelpuntensaldo speelt mee in de EK-kwalificatie en ik baalde omwille van die tegengoal..."En omdat je wel voor vier assists zorgde, maar zelf niet scoorde?"Een beetje ook. Winnen en een goeie match spelen, blijft altijd het belangrijkste. Maar een aanvaller leeft nu eenmaal van goals. Want de perceptie bij aanvallers is vaak: niet gescoord is niet goed gespeeld."Als je moet kiezen: winnen met 2-0 en één keer gescoord of winnen met 5-0 en vier assists?"Een moeilijke... Een goeie match spelen én met zoveel mogelijk goals verschil winnen dan maar."Was je ook niet nog een beetje slechtgezind omwille van jullie gedwongen verhuis van Tubeke naar Diegem?"Hoezo?"Jullie moesten toch uit het hotel van het KBVB-centrum weg om plaats te maken voor eerst de beloften en dan de Rode Duivels? Vlak voor het WK vond je het al niets dat de Red Flames voor dezelfde reden met drie op één kamer moesten."Zeg ik beter niets over, denk ik."En maar actieplannen organiseren voor de Red Flames en het vrouwenvoetbal..."Ik heb het nu liever over onze vrije dag na de wedstrijd."Zal wel zijn. Mathi-dag zeker?"Ja! We wilden eigenlijk naar Pairi Daiza, maar het regende te veel om een hele dag daar rond te lopen. Ben dus met mijn lief thuis gebleven. Chillen. Een filmpje gekeken. En vooraleer ik terugvloog naar Manchester een etentje met de familie. Frietjes!"Frieten?! Drie dagen voor de openingsmatch van de Women SuperLeague met Manchester City!"Euh ja. Schrijf je misschien beter niet. Vorig seizoen had ik voor de finale van de FA Cup op Instagram ook mijn frietjes gepost en Manchester City was daar niet blij mee. Maar we wonnen en dus gaan we zaterdag weer winnen!"Het is meteen een galamatch: een derby tegen Manchester United, voor de gelegenheid in het Etihad Stadium."Ik speel er voor het eerst, het wordt zot. Er zijn al 17.000 tickets verkocht, mijn ouders en een aantal supporters komen kijken. Voetballen met de Red Flames in Den Dreef in Leuven is ook leuk, vooral omwille van de goeie grasmat. Maar dit wordt toch nog iets anders."En in de kleedkamer ga je op de plaats zitten van Kevin De Bruyne?"Dat zou wel eens kunnen, ja."Zijn Man City en Man United ook zo'n rivalen als hier Club en Cercle Brugge of Kortrijk en Zulte Waregem?"Iets minder eigenlijk. We zijn vriendelijker voor elkaar als stadsgenoten."En als vrouwen misschien?"Kan ook. Die van Man United zien City liever kampioen spelen dan Liverpool. Onze rechtsachter ruilde deze zomer trouwens van club. Zou ík wel nooit doen."Als ex-Anderlechtenaar zou je nooit voor Club Brugge willen spelen?"Je weet nooit hoe Club verder evolueert. Maar zou moeilijk zijn. Ik was bijvoorbeeld in Duitsland nooit verhuisd van Wolfsburg naar Bayern München. Zo ben ik nu eenmaal."