COLUMN – “Nog intelligente vragen, Buyse?”

Tessa over Vincent Kompany: "Ik ben benieuwd of het lukt bij Anderlecht, die dubbele functie. Ik hoop het eigenlijk wel." © belga
Redactie KW

Iedere week belt onze senior writer met Tessa Wullaert -onze voetbalster in Engeland- voor haar West-Vlaamse kijk op het hele voetbalwereldje.

Tessa! Vakantie bijna gedaan, ja? Vanaf 2 augustus word je onze West-Vlaamse stem in Engeland! La Tessa over Manchester City, Club en Cercle Brugge en over …

“…. Racing Waregem? Mijn lief Mathi ging vorig seizoen onder de nieuwe coach vanaf januari weer vlot scoren. Ook te volgen, hoor. Al wordt het dit seizoen opnieuw moeilijk, vrees ik. Eerste provinciale is een lastige reeks. Maar eerst nog vakantie tot 21 juli. Het was een leuke vakantie trouwens. Tien dagen Kreta, een last minute, enkele dagen aan zee geweest, twee tornooitjes gespeeld… Niet verder zeggen, want dat mag van Manchester City eigenlijk niet, omwille van het risico op blessures. Maar ik ben nog steeds zo fit als wat. No worry. En verder: tussendoor individueel getraind, in Brussel geweest voor #beactive en…”

Wat is beactive met zo’n kruisje ervoor?

“Een organisatie van het Europees parlement die iedereen wil stimuleren om te sporten en waarvoor ik werd gevraagd als ambassadeur. Tof, hé.”

Zeker. Maar, ocharme, jullie kindjes zullen later niet vroeg genoeg kunnen beginnen lopen en shotten, zeker?

(lacht) “Zeker. Maar dat is nog niet voor meteen, hoor. Nog intelligente vragen?”

Ken je Ante Palaversa?

“Euh… neen.”

En Cameron Humphreys?

“Cameron… wié?”

Ex-spelers van jouw club Manchester City, nu respectievelijk bij Oostende en Zulte Waregem. Je zal nog wat moeten bij studeren over het West-Vlaams topvoetbal, Tessa.

“Wees gerust, ik zal er staan. Ik moet die jongens op het oefencomplex ongetwijfeld wel eens tegen het lijf zijn gelopen.”

Die Vincent Kompany, ken je die?

(schatert) “Ook wel eens tegengekomen, ja. En wel eens een praatje mee geslagen in Manchester. Toffe vent. Ik ben benieuwd of het lukt bij Anderlecht, die dubbele functie. Ik hoop het eigenlijk wel. Sorry voor de supporters van Club Brugge, maar ik heb nog bij Anderlecht gespeeld, daarom mijn voorliefde, net als voor Standard.”

Misschien mag je bij Kompany wel op stage dit seizoen.

“Ik volg een trainerscursus UEFA A. Voor een stage op Anderlecht moet je Pro Licence volgen. Later misschien.”

Wanneer vertrek je terug naar Engeland?

“Volgende week zondag 21 juli. Het kriebelt al. Lang blijven we er niet, we trekken met City snel op tournee naar Amerika.”

Op bezoek bij de kersverse wereldkampioenen! Jullie hoorden met de Red Flames ook op dat WK, toch?

“Het zal wel zijn! In de barrages zat Nederland, op het WK finalist, in de poules waarin wij ook zaten. Zoveel verschil is er dus niet. We moeten ons nu wel in elk geval in een groep met Zwitserland, Letland, Kroatië en Roemenië kunnen kwalificeren voor het EK 2021 om ook hier de media-aandacht voor het vrouwenvoetbal vast te houden.”

Zijn we al mee bezig, Tessa. Op 3 september alvast België-Kroatië en meteen daarna open je met Manchester City the Women’s Super League in Engeland, in het Etihad Stadium van de mannen zowaar. Met uitgesproken titelambities, niet?

“Vorig seizoen waren we er al dichtbij. We pakten dan wel de FA Cup en de Continental Cup, dit seizoen willen we per se die titel, ja.”

Het wordt nogal een boeiend seizoen met de Red Flames, Manchester City…

“… en supporteren voor Racing Waregem… En elke week de Krant van West-Vlaanderen… Een loodzwaar seizoen! (lacht) Mag ik nog even vakantie aub? En naar Tomorrowland?”

De ideale voorbereiding, Tessa! Tot 2 augustus!