Tessa! Nu bel ik je wéér wakker?

"Jetlag, meneer. We vlogen zowat twee dagen. Drie vluchten: eerst van North-Carolina naar New York en dan naar Manchester. En vandaar ging ik snel naar Wielsbeke."

Rechtstreekse vlucht ongetwijfeld?

"Via Brussel, hé. We kregen een dag vrij en als het even kan, kom ik dan graag naar huis. Ik nam op het vliegtuig wel een slaappilletje, vijf uur tijdsverschil betekent vijf dagen recupereren, zegt men. En ik wil volgende week voor de interlands in vorm zijn."

Je bent al in grote vorm, bleek toch in Amerika. Meteen de winning goal tegen Atlético Madrid na een knappe dribbel.

(opgetogen) "Al vier goals in drie oefenmatchen! Onze coach, Nick Cushing, vindt dat ik meer moet scoren. Ik zorg wel voor voldoende assists, maar vijf doelpunten vorig seizoen was te weinig, vindt hij. In Wolfsburg mocht ik niet dribbelen, hier moét ik meer mijn eigen acties maken."

Goed bezig, covergirl. Maar je kijkt als affichebeeld voor de komende EK-interlands met de Red Flames wel lelijk, hoor. Letten vrouwen daar niet op?

"Jawel hoor. Maar deze kon ik niet vooraf kiezen. Ik lach wel mooi op de andere beelden, op de billboards die in Leuven in de straten hangen. Het is een samenwerking van de voetbalbond met de stad Leuven die promotie wil maken voor de wedstrijden van de Red Flames in het stadion van OHL. Zot hé."

Het vrouwenvoetbal boomt. Nu al 40.000 voetballende meisjes en vrouwen! Een hele pagina in de Krant van West-Vlaanderen! En het mag hier over niets anders gaan! Dinsdag wordt op de KBVB zelfs een heel actieplan voorgesteld. Stel dat covergirl Tessa Wullaert de openingsspeech moet geven?

"De hele nationale ploeg zal er in elk geval zijn. Ik zou vooral alle meisjes zeggen: laat je niet ontmoedigen! Ouders die hun dochter niet graag zien voetballen, geen ploeg vinden, schrik hebben lesbisch te worden genoemd... al die clichés: negeren! Laatst werd ik ook nog geïnterviewd door een vrouw die me vertelde: ik had zo graag gevoetbald... Durf gaan voor je droom. Gelukkig durven er dat steeds meer. Het is nu aan de Red Flames om het EK in Engeland volgend jaar te halen. Want je merkt dat de hype na het EK in Nederland rond het vrouwenvoetbal toch wat is stilgevallen."

De competitie start in ons land alweer. De Super League, niet langer de BeNe League, die is alweer enkele jaren begraven.

"Ja. En dat is doodjammer. Ik merkte bijvoorbeeld laatst dat AA Gent, topclub in België, verloor van Heerenveen, middenmoter in Nederland. Zo kunnen we nooit de kloof dichten. Terwijl de laatste BeNe League in 2015 nog wel werd gewonnen door Standard."

Met Tessa Wullaert, weet ik nog. Je stond mooi op de kampioenenfoto!

Tessa! Nu bel ik je wéér wakker?"Jetlag, meneer. We vlogen zowat twee dagen. Drie vluchten: eerst van North-Carolina naar New York en dan naar Manchester. En vandaar ging ik snel naar Wielsbeke."Rechtstreekse vlucht ongetwijfeld?"Via Brussel, hé. We kregen een dag vrij en als het even kan, kom ik dan graag naar huis. Ik nam op het vliegtuig wel een slaappilletje, vijf uur tijdsverschil betekent vijf dagen recupereren, zegt men. En ik wil volgende week voor de interlands in vorm zijn."Je bent al in grote vorm, bleek toch in Amerika. Meteen de winning goal tegen Atlético Madrid na een knappe dribbel.(opgetogen) "Al vier goals in drie oefenmatchen! Onze coach, Nick Cushing, vindt dat ik meer moet scoren. Ik zorg wel voor voldoende assists, maar vijf doelpunten vorig seizoen was te weinig, vindt hij. In Wolfsburg mocht ik niet dribbelen, hier moét ik meer mijn eigen acties maken."Goed bezig, covergirl. Maar je kijkt als affichebeeld voor de komende EK-interlands met de Red Flames wel lelijk, hoor. Letten vrouwen daar niet op?"Jawel hoor. Maar deze kon ik niet vooraf kiezen. Ik lach wel mooi op de andere beelden, op de billboards die in Leuven in de straten hangen. Het is een samenwerking van de voetbalbond met de stad Leuven die promotie wil maken voor de wedstrijden van de Red Flames in het stadion van OHL. Zot hé."Het vrouwenvoetbal boomt. Nu al 40.000 voetballende meisjes en vrouwen! Een hele pagina in de Krant van West-Vlaanderen! En het mag hier over niets anders gaan! Dinsdag wordt op de KBVB zelfs een heel actieplan voorgesteld. Stel dat covergirl Tessa Wullaert de openingsspeech moet geven?"De hele nationale ploeg zal er in elk geval zijn. Ik zou vooral alle meisjes zeggen: laat je niet ontmoedigen! Ouders die hun dochter niet graag zien voetballen, geen ploeg vinden, schrik hebben lesbisch te worden genoemd... al die clichés: negeren! Laatst werd ik ook nog geïnterviewd door een vrouw die me vertelde: ik had zo graag gevoetbald... Durf gaan voor je droom. Gelukkig durven er dat steeds meer. Het is nu aan de Red Flames om het EK in Engeland volgend jaar te halen. Want je merkt dat de hype na het EK in Nederland rond het vrouwenvoetbal toch wat is stilgevallen."De competitie start in ons land alweer. De Super League, niet langer de BeNe League, die is alweer enkele jaren begraven."Ja. En dat is doodjammer. Ik merkte bijvoorbeeld laatst dat AA Gent, topclub in België, verloor van Heerenveen, middenmoter in Nederland. Zo kunnen we nooit de kloof dichten. Terwijl de laatste BeNe League in 2015 nog wel werd gewonnen door Standard."Met Tessa Wullaert, weet ik nog. Je stond mooi op de kampioenenfoto!