Tessa! Ik probeer je al twee dagen te bellen. Je bent met City al op tournee in Amerika? Of batterij weer plat?

"Had maar 5% meer. En we vertrekken pas volgende week naar Amerika. Ik zat in Londen voor een vlog van MNM, op bezoek in een host city van het EK 2020. Wordt in de herfst uitgezonden en dan kunnen luisteraars een trip winnen. Leuk, hé?"

Zware voorbereiding op het nieuwe seizoen, geloof ik.

"We zijn nog maar tien dagen bezig maar trainden al hard, hoor. Ik kan je nog niet zeggen of we sterker zijn dan vorig seizoen, maar we hebben met Ellen White toch de topscorer van het afgelopen WK in huis. Er is ook een nieuwe Koreaanse. Die geen woord Engels begrijpt. Goed voor mijn Koreaans zeker?"

Lijkt een beetje op Wielsbeeks, niet? Jullie starten opnieuw als titelkandidaat.

"Ik zag Arsenal-Bayern München zondag voor de Emirates Cup vrouwen. Arsenal, vorig seizoen al kampioen, heeft toch weer veel kwaliteit. We zullen het vooral moeten hebben van onze mentaliteit. Ik zag trouwens viér matchen zondag. Onder meer ook Anderlecht-KV Oostende."

Ha, nu ken je dus wel Ante Palaversa, gehuurd van Manchester City?

"Euh.... die middenvelder toch, hé? Sterke match, ja. Ik vond heel KVO sterk, die zien er echt beter uit dan vorig seizoen."

Zulte Waregem ziet er al een beetje hetzelfde uit. Die komen nu al onder druk.

"Zeker als ze nu ook nog verliezen van Genk en Standard. Benieuwd wat Francky dan zegt."

Wat doet dat met een mens, degradatiedruk?

"En dat vraag je aan mij? Nooit meegemaakt."

Misschien verschilt dat niet veel van titelstress?

"Ik ben daar niet zo gevoelig voor, bleek al. Vorig seizoen stonden we op een gegeven moment zes punten achter op Arsenal. Bij een nieuw verlies mochten we de titel toen al vergeten. We wonnen 2-0 en ik speelde best een goeie match."

Nog even Hans Vanaken, je collega Gouden Schoen. Er zijn twijfels over zijn nieuwe positie in Clements 4-3-3.

"Pffttt... een speler als Hans voelt zelf wel aan waar hij moet lopen. Dat vraagt hooguit maar een paar weken aanpassing. Ik snap ook niet goed waarom hij mee zou moeten verdedigen, daar liggen toch zijn kwaliteiten niet. Vraagt men daarom ook niet aan mij, denk ik." (lacht)

Je lief bij Racing Waregem is blijkbaar goed bezig? Ik las in de krant 'na een vlotte actie van Deveugele volgde de winninggoal.'

(proest) "Dààrom zei hij dat ik jou moest zeggen Man van de Match! Maar Mathi is heel goed begonnen. Dankzij mij natuurlijk: ik zeg hem al zo lang dat hij de voorbereiding serieus moet aanpakken. En hij heeft eens naar mij geluisterd!" (schatert)

Dat nu nog eens je broer uitleggen ook. SC Wielsbeke verloor.

"Jarne was nog op kamp. Daarom verloor Wielsbeke dus." (schatert)

Tessa! Ik probeer je al twee dagen te bellen. Je bent met City al op tournee in Amerika? Of batterij weer plat?"Had maar 5% meer. En we vertrekken pas volgende week naar Amerika. Ik zat in Londen voor een vlog van MNM, op bezoek in een host city van het EK 2020. Wordt in de herfst uitgezonden en dan kunnen luisteraars een trip winnen. Leuk, hé?"Zware voorbereiding op het nieuwe seizoen, geloof ik."We zijn nog maar tien dagen bezig maar trainden al hard, hoor. Ik kan je nog niet zeggen of we sterker zijn dan vorig seizoen, maar we hebben met Ellen White toch de topscorer van het afgelopen WK in huis. Er is ook een nieuwe Koreaanse. Die geen woord Engels begrijpt. Goed voor mijn Koreaans zeker?"Lijkt een beetje op Wielsbeeks, niet? Jullie starten opnieuw als titelkandidaat."Ik zag Arsenal-Bayern München zondag voor de Emirates Cup vrouwen. Arsenal, vorig seizoen al kampioen, heeft toch weer veel kwaliteit. We zullen het vooral moeten hebben van onze mentaliteit. Ik zag trouwens viér matchen zondag. Onder meer ook Anderlecht-KV Oostende."Ha, nu ken je dus wel Ante Palaversa, gehuurd van Manchester City?"Euh.... die middenvelder toch, hé? Sterke match, ja. Ik vond heel KVO sterk, die zien er echt beter uit dan vorig seizoen."Zulte Waregem ziet er al een beetje hetzelfde uit. Die komen nu al onder druk."Zeker als ze nu ook nog verliezen van Genk en Standard. Benieuwd wat Francky dan zegt."Wat doet dat met een mens, degradatiedruk?"En dat vraag je aan mij? Nooit meegemaakt."Misschien verschilt dat niet veel van titelstress?"Ik ben daar niet zo gevoelig voor, bleek al. Vorig seizoen stonden we op een gegeven moment zes punten achter op Arsenal. Bij een nieuw verlies mochten we de titel toen al vergeten. We wonnen 2-0 en ik speelde best een goeie match."Nog even Hans Vanaken, je collega Gouden Schoen. Er zijn twijfels over zijn nieuwe positie in Clements 4-3-3."Pffttt... een speler als Hans voelt zelf wel aan waar hij moet lopen. Dat vraagt hooguit maar een paar weken aanpassing. Ik snap ook niet goed waarom hij mee zou moeten verdedigen, daar liggen toch zijn kwaliteiten niet. Vraagt men daarom ook niet aan mij, denk ik." (lacht)Je lief bij Racing Waregem is blijkbaar goed bezig? Ik las in de krant 'na een vlotte actie van Deveugele volgde de winninggoal.'(proest) "Dààrom zei hij dat ik jou moest zeggen Man van de Match! Maar Mathi is heel goed begonnen. Dankzij mij natuurlijk: ik zeg hem al zo lang dat hij de voorbereiding serieus moet aanpakken. En hij heeft eens naar mij geluisterd!" (schatert)Dat nu nog eens je broer uitleggen ook. SC Wielsbeke verloor."Jarne was nog op kamp. Daarom verloor Wielsbeke dus." (schatert)