Coaches Sassport Boezinge en KSK Vlamertinge (1) komen samen in aanloop naar derby op leven en dood

Angelo Paravizzini en Drazen Kukuric. (foto MG)
Redactie KW

Zondag staat de derby Sassport Boezinge- KSK Vlamertinge op het programma. Voor beide ploegen is het een match op leven en dood. Bij winst kan Boezinge op gelijke hoogte komen van Vlamertinge. Aan de overkant kunnen de jongens van Drazen Kukuric door een overwinning een zespuntenkloof slaan.

Harelbekenaar Drazen Kukuric (56) en de nieuwe T1 van Boezinge, Angelo Paravizzini (39), kwamen in aanloop naar deze derby samen voor een geanimeerd dubbelinterview.

Hoe zou u uw carrière als speler/trainer kort schetsen?

Angelo: “Ik heb heel mijn jeugdopleiding bij Club Brugge gehad, van mijn vijfde tot mijn negentiende. Daarna ben ik vertrokken van bij de beloften van blauw-zwart naar KSV Roeselare in tweede klasse. Vervolgens kende ik nog passages bij Torhout, Koksijde en Wingene. Als trainer ben ik tien jaar actief geweest bij Wingene en sinds kort bij Sassport Boezinge.”

Drazen: “Ik ben zes jaar profvoetballer geweest in Joegoslavië. Daarna kwam ik naar België en speelde ik bij Harelbeke, Wielsbeke, Sint-Eloois-Winkel en Dosko Beveren. Als trainer was ik actief bij verschillende ploegen zoals Wielsbeke, Wevelgem, Ruiselede, Racing Waregem. Sinds dit seizoen begon ik een nieuwe uitdaging bij KSKV.”


Jullie namen klinken een beetje exotisch. Waar liggen jullie roots?

Drazen: “Ik ben geboren in Osijek in Kroatië, dus daar liggen mijn roots.”

Angelo: “Mijn vader is afkomstig uit Sicilië in Italië en mijn moeder is geboren in België. Ik val dus eigenlijk onder de gekende noemer Italo-Belg.” (lacht)


Hoe goed kennen jullie elkaar?

Angelo: “Kuki (de bijnaam van Drazen, red.) is een bekende naam in het West-Vlaamse voetbal. Ik ken hem al langer, want hij heeft nog samengespeeld met mijn twee broers in Sint-Eloois-Winkel. Hij was een erg goeie spits. In Wingene heb ik hem ook nog als trainer gehad.”

Drazen: “In Sint-Eloois-Winkel heb ik inderdaad nog samengespeeld met Silvio en Sandro, de broers van Angelo. Zijn broers waren misschien technisch beter, maar Angelo was een echte doorzetter.”


Hebben jullie ooit al tegenover elkaar gestaan als coaches?

Angelo: “Ja, tijdens mijn periode in Wingene. Kuki had net overgenomen bij Wevelgem en als ik me goed herinner eindigde die match op een gelijkspel, 3-3.”

Drazen: “Ik dacht dat we nooit tegen elkaar gespeeld hadden, maar het blijkt dus van wel. Ik zag Angelo altijd al trainer worden, als speler zag je zijn trainerskwaliteiten al. Angelo is tactisch zeer sterk.”


Hoe belangrijk is de match van komend weekend?

Angelo: “Ik hoor dat de derby hier erg leeft. We hebben er allebei belang aan om de match te winnen, als je naar de posities in de rangschikking kijkt.Wie deze match wint, zal ook een mentaal voordeel hebben in de toekomst.”

Drazen: “Ik heb de spelers enkele dagen vrijaf gegeven, soms hebben ze dat nodig. Het verlies tegen Varsenare kwam wel hard aan, ik had mijn spelers gewaarschuwd voor de mentale moeilijkheid van die match. Iedereen zei dat winst een must was, maar voetbal is niet zo simpel. Boezinge heeft ook daar verloren, maar voor ons is dit toch een serieuze streep door de rekening. Wij hoopten een kloof te slaan en zo de aansluiting te vinden met de ploegen boven ons, maar nu wordt het opnieuw spannend. Alle matchen zijn belangrijk. Ik was heel ontgoocheld en kwaad, want ik ben een winnaar. Uiteindelijk zijn er nog dertien matchen en we zullen alles geven. Er hangt ook veel af van de situatie in derde amateur.”


Wat zijn de ambities nog dit seizoen?

Angelo: “We moeten realistisch zijn, als je voorlaatste staat met twaalf punten. We kunnen veel ambities uitspreken, maar we weten wat we aan het doen zijn. De opdracht is Boezinge in eerste provinciale houden en wat de toekomst brengt, zien we dan wel.”

Drazen: “Er zijn nog zoveel punten te winnen, maar de eerste ambitie is het behoud. Als wij niet verliezen, houden we hen op afstand.”


Is er een speler van de andere ploeg die jij graag onder je hoede zou hebben?

Angelo: “Pirmin Verhelst is wel een speler die een gesloten match kan openbreken. Hij heeft kwaliteiten die boven het gemiddelde van eerste provinciale uitsteken.”

Drazen: “Ik denk dat zij serieus ontgoocheld zijn, want ze hebben toch een heel goede kern. Mathijs Blancke vind ik een uitzonderlijk goeie speler, ik heb hem weten spelen in Westhoek en Torhout en hij viel me toen al op met zijn positiespel en passing. Deman, Vandamme, Pollet, … zijn ook stuk voor stuk spelers met heel veel talent.”


Zijn er blessures en/of schorsingen?

Drazen: “Kristof Decaestecker heeft tegen Varsenare zijn derde geel gepakt. Pirmin Verhelst is onzeker met rugpijn. Ik heb honderd procent fitte mensen nodig. Michiel Deraedt is al langer out.”

Angelo: “Valentin Da Silva was vorige week geblesseerd, maar voor de rest is iedereen fit. Fries Blancke is geschorst na zijn rode kaart tegen Oostduinkerke van afgelopen week.”


Om af te sluiten, wat is jullie pronostiek?

Angelo: “Ik wil gewoon winnen. Met 1-0 ben ik tevreden.” (lacht)

Drazen: “In voetbal hangt het van zoveel details af. Ik hoop dat een sportieve en goeie match wordt. En dat we niet verliezen.” (IVB)

Zondag 12 november om 15 uur: Sassport Boezinge- KSK Vlamertinge