Coach Somers tekent bij, voorzitter Seys stopt bij SK Staden

Coach Nicolas Somers © VBD
Redactie KW

Brecht Seys gaf onlangs te kennen dat hij na deze campagne stopt als voorzitter bij derdeprovincialer SK Staden. Nicolas Somers doet er nog een jaartje bij.

“Zes jaar geleden ben ik vol overgave met deze functie begonnen. In die periode kende de vereniging een immense boost qua ledenaantal. Zo hebben we nu al vier eerste ploegen, waarvan drie bij de dames en twintig jeugdploegen. Aangezien ik alles goed wil opvolgen vanop de eerste rij was ik nagenoeg bij alle gesprekken betrokken en dat vergt toch de nodige tijd. Stilaan is dit nu niet meer combineerbaar met mijn dagelijkse job als accountmanager bij Acerta waardoor ik enkele weken geleden mijn ontslag heb aangekondigd binnen het bestuur.”

Opvolger

“We moeten nu op zoek naar een opvolger. Dit kan zowel intern als extern gebeuren, maar dat zal pas gebeuren na enkele diepgaande gesprekken met de kandidaat in spe. Aangezien er geen onenigheid is zal ik verder binnen de werking blijven als bestuurslid, meer bepaald binnen de commerciële cel want dit is toch ook een belangrijke taak.”

Het zou mooi zijn afscheid te kunnen nemen met een titel… “Dat zou inderdaad een mooi geschenk zijn wat niemand had verwacht. We zijn er echter nog niet want er zijn nog veel kapers op de kust maar deze vernieuwde kern zou het wel verdienen, alleen al omdat iedereen een hart heeft voor deze club. Het is trouwens niet de enige ploeg binnen SK Staden die goed draait want ook de beloften en de B-reserven staan voorin. Ook zij zullen dus nog zware weken tegemoet gaan.”

Ook sportief nieuws valt er te melden want op Sebastiaan De Deckere (Hooglede) en Niels Lefevre (Kortemark) na, tekende iedereen bij. Ook Nicolas Somers doet er als coach nog een jaartje bij. (SBR)

Zondag 26 januari om 14.30 uur: SK Staden – FC Passendale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier