Coach Clement ondanks winst niet tevreden over de prestaties van zijn ploeg

Club Brugge won met het kleinste verschil het West-Vlaamse onderonsje met Kortrijk. Noa Lang scoorde met een knappe omhaal de enige goal van een vrij povere wedstrijd. Het was al de derde goal van de Nederlander die in oktober overkwam van Ajax.

Coach Clement was blij dat hij een aantal zaken van zijn to-dolijstje kon afvinken. © belga

Lang was dan ook zichtbaar tevreden met zijn prima doelpunt: “Ik ben blij dat ik kon scoren. De bal kwam tot bij mij en dan denk je enkel maar dat die bal in het net moet. Het was een doelpunt op intuïtie. Het was nochtans geen eenvoudige wedstrijd tegen een ploeg die vaak allemaal in hun eigen zestien stonden te verdedigen. Maar we zullen dit wel vaker meemaken.”

Coach Clement was blij dat hij een aantal zaken van zijn to-dolijstje kon afvinken: “Ik las in de media dat we thuis nog niet gewonnen hebben en dat we te weinig clean sheets halen. Wel, die twee zaken kunnen we alvast afvinken,” merkte Clement fijntjes op. Toch was hij niet tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “Het was geen goede wedstrijd. We verdienden wel de overwinning aan de hand van het balbezit en het aantal kansen. We startten heel goed aan de wedstrijd maar zakten snel weg. Er zat te weinig beweging voorin. We misten een aanspeelpunt aan de zestien. De tweede helft was beter na de inbreng van Krmencik. Er kwam meer strijd in de zestien en dan maken we ook een doelpunt. Dan is het moeilijkste achter de rug, namelijk de muur van Kortrijk openbreken. Toch heb ik het gevoel dat mijn spelers nadien te veel aan de wedstrijd tegen Mechelen dachten waarbij we een 2-0 voorsprong weggaven.”

Kortrijkcoach Vanderhaeghe had op een puntje gehoopt. “We hebben geen goede statistieken op verplaatsing in Brugge. De organisatie zat goed, behalve in het begin toen Lang een paar keer te veel ruimte kreeg. Nadien was er controle en kregen we zelf een kans via een gevaarlijk schot van Sainsbury. De goal die we slikken is ongelukkig. We spelen de bal kwijt bij de cornervlag en daar komt de goal van. Het is geen schande om de bal eens in de tribune te trappen. We maakten aanspraak op een gelijkspel en kregen nog een paar kleine kansen via Van der Bruggen. We hebben de drive en mentaliteit getoond om terug te komen maar jammer genoeg viel dat doelpunt niet.”

Complimenten voor De Ketelaere en Lang

Charles De Ketelaere stond nogal verrassend op de linksbackpositie maar de kersverse Rode Duivel speelde een goede partij. “Charles deed het fantastisch,” aldus Clement. “Hij heeft nog nooit op die positie gespeeld en kreeg slechts één training om zich aan te passen. Hij knapte als aanvallende speler veel verdedigend werk op. Ook op fysiek vlak was hij prima.” Ook doelpuntenmaker Lang kreeg complimenten van de coach: “Hij is een vrijbuiter op het veld, hij is gevaarlijk in zijn acties en is belangrijk om matchen open te breken. Hij voetbalde bij Ajax dit seizoen slechts 21 minuten. Hij is nog stappen aan het zetten en ik zie hem week tot week verder groeien.”

Clement blikte ook al eens vooruit naar het duel met Dortmund op dinsdagavond. Dortmund won zaterdagavond met 2-5 en Haaland scoorde vier treffers. “Ik denk dat Yves Vanderhaeghe hetzelfde zal zeggen als ik. Elke trainer heeft graag zo’n speler als Haaland in zijn ploeg. Dortmund is normaal gezien out of our league, daar is niks mis mee maar we gaan ons vel wel duur verkopen.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.