https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Clement looft Charles De Ketelaere: “Hij is een intelligente jongen die alles begrijpt”

Charles De Ketelaere scoorde zowel in Rusland als in Brugge tegen Zenit.©BRUNO FAHY Belga
Charles De Ketelaere scoorde zowel in Rusland als in Brugge tegen Zenit.©BRUNO FAHY Belga
Redactie KW

Club Brugge kon voor het eerst sinds 2005 nog eens een thuiswedstrijd in de Champions League winnen. Doelpuntenmaker Charles De Ketelaere was toen vier jaar. Later stond hij als ballenjongen te kijken naar de grote vedetten en dit seizoen scoort hij goals in de Champions League en is hij inmiddels ook Rode Duivel.

“Deze overwinning is fantastisch. Maar het zou nog leuker zijn als we samen met de supporters kunnen vieren. Het was heel leuk dat ze met vuurwerk zijn gekomen”, doelde De Ketelaere op het knalspektakel dat buiten Jan Breydel werd afgevuurd in de slotminuten. Ook coach Clement had alleen maar lof voor zijn enige constante factor in zijn team tijdens de laatste weken.

“Charles speelt een heel belangrijke rol in ons team. In Zenit was hij belangrijk als tweede spits, in Dortmund deed hij het heel goed als linksback en nu speelde hij diep in de spits. Het is niet evident om al die verschillende posities te spelen. We moeten verder met hem blijven werken en nauw opvolgen.”

“Daarin ligt een grote verantwoordelijkheid voor mij. Uiteraard wil je hem alle matchen laten spelen maar we hebben in België al genoeg voorbeelden gezien van jongens die heel explosief omhoogschoten maar daarna snel leeg zijn. Met Charles is er een goede samenwerking. Hij is een intelligente jongen die alles begrijpt.”

Focus op STVV

Club Brugge komt de laatste weken moeilijk tot scoren. Zowel Krmencik als Badji halen onvoldoende rendement als diepe spits. Op de vraag of De Ketelaere zijn toekomst daar ligt, haalde de youngster een cliché boven: “Ik wil vooral spelen en belangrijk zijn.”

Philippe Clement durft van meer te dromen.©BRUNO FAHY Belga
Philippe Clement durft van meer te dromen.©BRUNO FAHY Belga

Benieuwd dus wie zaterdag tegen Sint-Truiden vooraan zal postvatten. Laat Clement een aantal spelers rusten in functie van de levensbelangrijke wedstrijd volgende week op Lazio? De coach is er zelf nog niet aan uit: “Het is een moeilijke afweging. Ook in het weekend komt er een heel competitieve ploeg tussen de lijnen.”

“We zijn niet enkel met Lazio bezig maar ook met zaterdag. We moeten ons niveau opkrikken in vergelijking met de andere wedstrijden. Ik hoop dat mijn spelers de boost die ze vandaag krijgen, ook kunnen doortrekken naar het weekend.”

Niks te verliezen op Lazio

Europees overwinteren is al een feit maar pas volgende week wordt duidelijk of het Europa League of Champions League wordt. Club heeft alvast niks te verliezen op Lazio. “We moeten er gewoon van dromen, ons smijten en niet nadenken. Vorig jaar zijn we al dromend naar Real Madrid geweest en kwamen we heel dicht bij de zege.

“We moeten op die manier deze wedstrijd aanvangen. Een percentage op onze slaagkansen kleven is niet belangrijk. Het is een van de weinige wedstrijden dit seizoen waarbij we niets te verliezen hebben,” analyseert Clement.

Ruud Vormer is ervan overtuigd dat Club zijn niveau snel terugvindt.©KURT DESPLENTER Belga
Ruud Vormer is ervan overtuigd dat Club zijn niveau snel terugvindt.©KURT DESPLENTER Belga

Kapitein Ruud Vormer merkte op dat Brugge de laatste jaren stappen heeft gezet in Europa: “Dit was een heel belangrijke partij voor het Belgische voetbal. Zenit is een goed elftal, daartegen twee keer winnen, dan doe je het goed. We zijn goed op weg om meer van deze wedstrijden te winnen.”

“Als we zo blijven voetballen dan komt ons niveau terug, hoor. Tegen Zenit zag je twee ploegen die willen voetballen, in de Jupiler Pro League komen de meeste ploegen gewoon op de counter spelen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten