Clubwoordvoerder Kirsten Willem: “Een waar volksfeest in Jan Breydel”

Abdoulay Diaby met de beker. © BELGA
Redactie KW

Na elf jaar is Club Brugge er opnieuw in geslaagd de Landstitel binnen te rijven. Een feest barst los bij de spelers en de supporters. “30.000 supporter zijn in het stadion beloond voor hun jarenlange onvoorwaardelijke steun”, zegt woordvoerder Kirsten Willem van Club Brugge.

Met de kreet ‘Bluvn Goan’ vormde de club samen met zijn supporters de afgelopen weken één brok van strijdvaardigheid. “Het hele seizoen trok Club als één man ten strijde, volgens de echte Brugse waarden. Het resultaat: we konden ons op twee speeldagen voor het einde al verzekeren van de titel. Er brak bij de slotminuut een groot feest voor de supporters los in het Jan Breydel”, zegt Kirsten Willem.

Dat feest wordt nog een hele tijd voortgezet op de site rond Jan Breydel. Rond het stadion is er een verkeersvrije zone. Morgen maandag is er een kampioenenfeest op de Markt in Brugge. Vanaf 15 uur zijn alle fans welkom. De spelers worden gehuldigd op het stadhuis. Dat alles is op groot scherm te volgen. De spelers komen om 16 uur vanuit de Beurshalle met een open bus richting de Markt, via Hauwerstraat, ‘t Zand, de Zuidzandstraat en de Steenstraat. Rond 16.30 uur komen ze aan op de Markt en is er een huldiging op het podium.

“Proficiat aan de spelers, de staf en vooral aan onze fans. Geniet van dit moment! “, besluit Willem. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.