Clubverdediger Bjorn Engels haakt definitief af voor EK in Frankrijk

© BELGA
Redactie KW

Bjorn Engels kan niet deelnemen aan het EK dat begin komende maand in Frankrijk van start gaat.

De 21-jarige verdediger van landskampioen Club Brugge was al sinds vorige week buiten strijd met een scheurtje in de lies, maar bondscoach Marc Wilmots liet enkele dagen later de deur toch nog op een kier. Engels had een individueel programma gekregen en zou zich tijdens het derde deel van de stage in Genk mogelijk nog bij de nationale ploeg voegen, maar die hoop moet hij nu dus laten varen.

“Bjorn Engels beseft zelf dat hij het waarschijnlijk niet zal halen. Dat is natuurlijk een enorme tegenslag. Hij kan nu volop toewerken naar zijn volgend seizoen bij Club Brugge”, aldus Borkelmans.

“Niet getraind op patronen”

Iets minder dan drie weken voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK tegen Italië, hebben Wilmots en Borkelmans vooral defensieve kopzorgen. In vergelijking met het WK van twee jaar geleden is de gestopte Daniel Van Buyten er niet meer bij en moest aanvoerder Vincent Kompany geblesseerd afhaken. “We missen enkele spelers achterin en achter de namen van Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen staan momenteel nog vraagtekens. We moeten dus nog wat afwachten, maar we moeten op het EK zeker kunnen terugvallen op een stabiele verdediging. Momenteel brengen we iedereen geleidelijk aan in de groep, op patronen hebben we dus nog niet echt getraind.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.