Clubsupporter in hart en nieren

Bjorn en Brenda met clubsjerp bij een souvenir kast. © AN
Redactie KW

Je kan zeggen dat Bjorn Goethals met de voetbalmicrobe geboren werd. Zowel zijn vader als zijn moeder speelden voetbal.

Zijn vader voetbalde bij een ploeg uit Zerkegem in de Perkez-competitie, zijn moeder bij de toenmalige vrouwenvoetbalploeg van SK Snaaskerke. Het laat zich raden dat voetbal het gespreksonderwerp bij uitstek was ten huize Goethals. En aangezien beiden bovendien trouwe Clubsupporters waren, werd ook zoonlief Bjorn Goethals een supporter van blauw-zwart.

Supportersclub

Het bleef echter niet bij het zomaar supporteren. Hij sloot zich aan bij de supportersclub Klokkers Blauw Zwart 52. Deze door de supportersfederatie van Club Brugge KV officieel erkende club kreeg het nummer 52 toegekend. De club werd gesticht in 1945 en is daarmee een van de oudste officiële supportersclubs. Bjorn is er bestuurslid en sinds enige tijd adjunct-secretaris.

Alle verplaatsingen tijdens de competitie worden met de bus gemaakt. Samen met zijn vriendin Brenda Roose staat hij in voor de ‘bevoorrading’ op de supportersbussen. Toch een hele organisatie waar heel wat bij komt kijken. En waaraan zelfs zijn ouders meewerken. Brenda en Bjorn leerden elkaar kennen door, hoe kan het ook anders, Club Brugge. Een heus blauw-zwart koppel. Eind mei stappen zij in het huwelijksbootje.

Naast de verplaatsingen voor de Belgische competitie komen daar ook nog buitenlandse uitstappen bij naar Kopenhagen, Zurich en Newcastle om er maar enkele op te noemen. “Engelse supporters zijn toch heel speciaal. Zij zorgen voor een fantastische sfeer. En zingen dat zij kunnen… Om jaloers op te zijn”, weet Bjorn.

Liverpool

Naast Club Brugge is er nog een club waarvoor Bjorn een boontje heeft. Dat is FC Liverpool. “Ik hoop echt dat Club tijdens een loting voor Europees voetbal ooit tegen Liverpool moet uitkomen”, droomt Bjorn. Toen Club twee legendarische matches speelde tegen Liverpool in 1976 en in 1978 was Bjorn nog niet geboren. Mocht het er ooit van komen, dan staat het als een paal boven water dat hij en Brenda erbij zullen zijn. En het liefst nog in de stad Liverpool zelf.

Bjorn blikt al voorzichtig vooruit op het Belgisch kampioenschap en de bekerfinale. “Het is duidelijk dat we een goede kans maken om kampioen te worden. Maar voorzichtigheid blijft geboden.” Hij blijft met beide voeten op de grond. En wat de bekerfinale tegen Standard betreft? “Dat wordt zeker een kolkende wedstrijd in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Met Club Brugge als overwinnaar.”

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.