Clubspeler Dieter Maenhout (KFC Heist) EOTS-speler van de maand in provinciale reeksen

In het EOTS-team van de maand haalde Dieter Maenhout (KFC Heist) het voor Seppe Lecour (Zwevegem Sp.) en Jordi Bettens (KFC Varsenare). Dieter Maenhout hoopt met KFC Heist nog de eindronde te spelen, maar weet dat de tickets daarvoor duur zullen zijn in een reeks waar het er erg spannend aan toegaat.

Dieter Maenhout is een verdedigende middenvelder, maar van het voetballende type. © VDB

Na zijn EOTS-nominatie in het team van speeldag 11 tot en met 15, zette Dieter Maenhout wel zijn schouders onder het werven van stemmen. “Via de sociale media, maar ook dankzij vrienden en familie slaagde ik er in toch heel stemmers aan mijn kant te krijgen. Een leuk initiatief, vind ik het.”

De huidige kapitein van Heist, begon er ook met voetballen. “We hadden ook telkens een topteam in de jeugd.” Hij liet zich één jaartje verleiden om bij Cercle Brugge te gaan shotten. “Lukas Van Eenoo was de enige die doorbrak naar het hoogste niveau, van mijn toenmalige ploeggenoten bij Cercle kom ik er nu nog veel tegen in provinciale. Op mijn 16de kon in debuteren bij KFC Heist en ik trok ook nog eens twee jaar naar KSC Blankenberg in eerste proviniciale. Mijn eerste seizoen was goed, het tweede minder. En ondertussen ben ik terug bij Heist en ik zal hier ook blijven”, aldus de voetballende ‘nummer 6’.

Dieter woont met zijn gezin ondertussen in Lissewege en is verantwoordelijke voor een dagcentrum van bejaarden in Maldegem. “In Heist treffen we een mooie accommodatie en een goed gestructureerde club. We speelden kampioen in derde provinciale en hopen nu ook nog eens de stap naar eerste te kunnen zetten. We zijn in de running voor de eindronde, maar we zullen daarvoor nog behoorlijk wat punten moeten pakken.”

Omdat hij het meeste stemmen behaalde in het EOTS-team krijgt hij een ticket voor de EOTS-party op zondag 5 mei in Torhout. “We zullen met hele team komen, dat hebben we afgesproken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.