Club wint zo klinisch mogelijk bij Zulte Waregem: 0-2

David Okereke viert met zijn ploeggenoten na het eerste doelpunt. © belga
Redactie KW

Club Brugge heeft aan de Gaverbeek de overwinning behaald op de manier die het wou. Af en toe op het gaspedaal volstond om voor rust één goal te maken. Zulte Waregem, zonder Berahino, miste de creativiteit om Club echt het leven zuur te maken. Daigne maakte het in blessuretijd af voor Club.

Philippe Clement voerde vier wijzigingen door in zijn elftal: Balanta, Kossounou, Ricca en Dennis namen de plaatsen in van Mata (geblesseerd), Sobol, Rits en Tau (bank). Bij Essevee spaarde Francky Dury Baudry (neusbreuk), Pletinckx nam zijn plaats in. Oberlin verving de geblesseerde Berahino.

Okereke scoort

Nadat de bezoekers al verschillende keren gevaar hadden proberen te creëren in de rug van de Essevee-defensie werden ze daar toch voor beloond. Vormer bracht Okereke voor doel en die nam Bossut te grazen. Even hoopte de thuisaanhang nog dat de goal zou worden afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR greep niet in. Zulte Waregem had daar weinig tegenover gesteld: op een schaarse center van Bruno was niemand gevolgd.

De rood-witten mochten zich gelukkig prijzen dat een knappe actie van Kossounou niet in doel werd verlengd en dat Diatta even later voorlangs besloot. Tussenin was Zulte Waregem wel dicht bij de gelijkmaker gekomen: De fauw kopte een vrijschop van Govea pal op Mignolet.

Vlak voor de rust kwamen beide teams nog dicht bij een goal: Okereke verzuimde tot twee keer toe af te werken. Aan de overkant pareerde Mignolet een kopslag van Bruno en ging een schot van Oberlin voorlangs.

Position switch bij Essevee na de rust: Dury rekende op de snelle flitsen van Zarandia om meer gevaar te creëren. Nobele intenties die zich meteen leken uit te betalen: een goal van Bruno werd afgevlagd wegens offside, maar vooral op links – met een bedrijvige tandem Mensah-Zarandia – bestookte Essevee regelmatig de blauwzwarte verdediging, zonder dat het uitgespeelde kansen opleverde. Intussen aasde Club gretig op een tegenprik. Een attente Pletinckx verhinderde de poging van de ingevallen Diagne, terwijl Schrijvers (die Dennis verving) voorlangs besloot.

Mbaye Diagne scoorde in blessuretijd de tweede treffer.
Mbaye Diagne scoorde in blessuretijd de tweede treffer.© Belga

Club met de drie punten richting Jan Breydel? Ja, maar het mocht meer dan één kaars branden, toen Mignolet met een voetveeg Larin van de gelijkmaker hield. Diagne wrong in de slotfase nog enkele kansen vakkundig de nek om, tot hij in blessuretijd alsnog de 0-2 voorbij Bossut werkte. Dit weekend wacht Club een nieuwe derby, thuis tegen Kortrijk. Zulte Waregem mag op bezoek bij Waasland-Beveren.

(Bart Vancauwenberghe)

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Sissako (88′ Bürki), Seck, Govea (75′ Björdal), Bruno, Oberlin (46′ Zarandia), Larin.

Club Brugge: Mignolet, Kossounou, Deli, Ricca, Mechele, Balanta, Vormer, Vanaken, Diatta (86′ Openda), Okereke (65′ Diagne) en Dennis (73′ Schrijvers).

Doelpunten: 23′ Okereke 0-1, 93′ Diagne 0-2.

Geel: 25′ Seck, 34′ Kossounou, 92′ Mechele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier