Club wint stadsderby, maar ook Cercle viert feest

© belga
Redactie KW

Club Brugge won zaterdagavond de stadsderby met 2-1-cijfers, maar door de nederlaag van Waasland-Beveren in Moeskroen is de miraculeuze redding van Cercle Brugge een feit. Een tweeledig Brugse feestje dus.

Voor de altijd speciale derby moest Clement noodgedwongen puzzelen. Na eerdere blessures bij Dennis en Vormer viel ook Okereke deze week uit. De Brugse coach koos voorin onder meer voor De Ketelaere en Schrijvers. Storck had na de 1-0-zege tegen AA Gent geen enkele reden om iets te wijzigen aan zijn basiself.

Het openingskwartier was intens, maar zonder grote kansen. We konden ons wel verwarmen aan minuut 16, waarin het volledige stadion de zieke Cercle-doelman Miguel Van Damme een hart onder de riem stak. De Club-fans hadden zelfs een spandoek voorzien.

Na 18 minuten noteerden we eindelijk ook een eerste kans. De Ketelaere zette zich knap door, maar mikte nipt naast. Het moment voor Club om wat door te duwen. Na een flitsende aanval was Sobol het eindstation, maar zijn volley was te zwak om Moser te verontrusten. Op een afstandspoging van Hotic na, kon Cercle daar weinig tegen inbrengen.

Vanaken breekt de ban

Het was wachten op een flits om de match open te breken en wie anders dan Vanaken zorgde daar voor. De blauw-zwarte kapitein kreeg een paar meter ruimte aan de rand van de zestien en ramde het leer in de linker benedenhoek: 1-0. De Ketelaere leek op slag van rust nog op weg naar de verdubbeling, maar hij trapte van dichtbij op Moser.

Ook na de pauze was de eerste kans voor De Ketelaere. De youngster toonde veel lef door het in de volley te proberen, maar zijn poging ging voorlangs. Nog geen minuut later was Rits er dichtbij, maar Moser had een uitstekende parade in huis. Een paar minuten later kon Rits wél scoren, dit keer greep de VAR echter in voor handspel.

Blauw-zwart bleef uitdrukkelijk op zoek gaan naar de tweede treffer. Het was uiteindelijk Diatta die de trekker overhaalde via een mooie afstandsschot: 2-0. Even leek een foutje van Mignolet de Vereniging weer in de match te brengen, maar De Belder nam het geschenk niet in ontvangst.

Verlossend nieuws uit Moeskroen

Nadien bloedde de match dood, al was er in de slotfase was nog de aansluitingstreffer van de ingevallen Hazard. Te laat, maar het belette Cercle niet om een feestje te bouwen, want vanuit Moeskroen kwam het verlossende nieuws dat Waasland-Beveren verloren had. Cercle blijft dus een jaartje langer in 1A, terwijl Club verder uitloopt op AA Gent.

(SB)

Club Brugge – Cercle Brugge 2-1.

Doelpunten: 39′ Vanaken 1-0, 59′ Diatta 2-0, 90+1′ Hazard 2-1.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Balanta, Rits, Vanaken, Diatta, De Ketelaere (83′ Krmencik), Schrijvers (90+1′ Openda).

Cercle Brugge: Moser, Biancone, Chatziisaias, Dabila, Velkovski, Coulibaly (81’Donsah), Hoggas (71′ Hazard), Omolo, Hotic, Eppel (71′ Foster), De Belder.

Gele kaarten: /.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier