Club steekt trouwe supporter hart onder de riem na dubbele hartaanval

© (Foto TP)
Redactie KW

‘Wim, spoedig herstel en tot binnenkort’. Met dit spandoek boven de tribune wil Sassport Boezinge hun supporter Wim (56) steunen. De Diksmuideling, die herstelt van een dubbele hartaanval, is diep ontroerd door het gebaar van de club van zijn hart.

Wim Vercooren leerde de eersteprovincialer kennen toen zijn zoon er begon te spelen. “Ik bleef plakken en heb er met mijn vrouw een hechte vriendengroep opgebouwd. Ik kwam kijken naar zoveel mogelijk matchen. Ook uitmatchen. Of het nu in Wielsbeke was of in een andere uithoek van de provincie, de afstand speelde geen rol. Soms ben ik er dan de enige supporter.”

Op paaszondag was de club hun trouwe supporter bijna kwijt. Wim kreeg een hartaanval toen hij ‘s avonds naast zijn vrouw in de zetel zat. “Zonder mijn gezin was ik er niet meer”, vertelt hij. “Ze belden meteen mijn schoonbroer, die ambulancier is, en begonnen met de reanimatie. Mijn schoonbroer zette de reanimatie verder tot hij zijn armen niet meer voelde, maar liefst drie kwartier lang. Doordat de ambulances van Diksmuide en Merkem niet ter beschikking waren, moest er een ambulance vanuit Nieuwpoort komen. Bij aankomst in het ziekenhuis in Roeselare kreeg een tweede hartaanval en moest ik weer gereanimeerd worden.”

Wim belandde meer dan 2 weken in coma. “De onzekerheid was ondraaglijk”, zegt zijn vrouw Bernadette. “Gaat hij er erdoor komen? Hoe gaat hij erdoor komen? Mijn man heeft zich uiteindelijk wonderbaarlijk goed hersteld. Mentaal is hij al terug de oude, maar er wacht hem nog een lange revalidatie, want er werden 4 stents geplaatst en hij is 10 kg vermagerd. We zijn blij dat hij weer thuis is.”

Intussen steunt het clubbestuur hem vanop afstand met een spandoek van 25 meter lang boven de tribune. “We vonden het een originele manier om hem een hart onder de riem te steken”, aldus clubvoorzitter Kristof Verstraete. “Normaal hangt er publiciteit van sponsors, omdat die plaats goed zichtbaar is vanaf de Diksmuidseweg, de weg van Boezinge naar Diksmuide. We die plek nu graag even vrij voor onze vriend. Wim is hier door iedereen graag gezien. Het nieuws van de dubbele hartaanval kwam hard aan. Het is een mirakel dat hij zo goed herstelt. We steunen hem volop en hopen hem snel weer te zien.”

Wim kreeg vrijdag de eerste beelden te zien van het spandoek. “Wat een verrassing”, reageerde hij. “Dat pakt mij. Ik ben echt ontroerd en hoop snel terug in de tribune te staan.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier