Club Roeselare legt jeugdwedstrijden stil

Bij Club Roeselare beperkt men zich voorlopig enkel nog tot trainen in eigen bubbel. © SBR
Redactie KW

Ook bij Club Roeselare hebben ze de jeugdwedstrijden stilgelegd. “Het was een moeilijke beslissing”, aldus jeugdmanager Stefaan Bogaerts.

Woelige tijden voor het jeugdvoetbal: vorig weekend gingen 665 matchen niet door. Heel wat ouders maar ook de clubs zelf zagen het niet meer zitten om hun kind en spelers te laten opdraven uit vrees voor nieuwe besmettingen, geen kans om te douchen en dergelijke. Nu de richtlijnen nog verstrengd zijn, regent het nog méér afzeggingen. Er gaan steeds meer stemmen op om ook de jeugdcompetities stil te leggen.

Ook bij Club Roeselare hebben ze de jeugdwedstrijden stilgelegd. “Het was een moeilijke beslissing”, opent jeugdmanager Stefaan Bogaerts. “We beseffen immers dat onze spelertjes nog altijd graag hun wedstrijden afwerken, maar in dit geval primeert nu ook hun gezondheid. Vooreerst kunnen ze na een wedstrijd niet deftig meer douchen terwijl dit bij ons in normale omstandigheden een verplichting is. Verder is ook het carpoolverbod een probleem gezien bij enkelen de ouders zelfs in het weekend gaan werken, maar de grootste reden is dat in bepaalde ploegen de helft van de spelers in quarantaine zitten. Meestal niet door een eigen besmetting maar door een familielid of een klasgenoot. Ook de begeleiders zelf voelen zich niet meer veilig, vandaar dat we hebben besloten om de kinderen nu enkel nog in hun eigen bubbel twee keer te laten trainen. Ik moet zeggen dat bijna alle ouders hier gelukkig over zijn. Dat willen we zo lang mogelijk aanhouden tot ofwel de cijfers beter worden of de overheid natuurlijk ook een lockdown of dergelijke aankondigt. Dan is het natuurlijk volledig gedaan.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier