Club Roeselare bouwt aan toekomst met vernieuwd stadion

Het bestuur van Club RoeselareBovenste rij: Wilmar Vanhecke, Freddy Vandaele, Christo Spriet, Danny Decruw, Johan De Prêtre, Harold Pattyn en Bart Verbeke.Onderste rij: Bjorn Grymonprez, Wim Dejonckheere, Stefaan Bogaerts en Kurt Folie.Verontschuldigd: Francky Dumortier, Thierry Dutoit, Peter Claeys en David Callebert. (foto Jos)
Redactie KW

Begin deze eeuw startten enkele ‘ongelukkigen’ met de fusie een nieuwe voetbalclub onder impuls van Patrick Hostekint. Meteen werd Club Roeselare boven de doopvont gehouden. In geen tijd werd een deftige werking uitgebouwd tot nu een eerste ploeg, elf jeugdploegen en G-voetbal. De activiteiten spelen zich vooral af op het Rodenbachstadion, dat net een metamorfose onderging met een nieuw kunstgrasveld en de aanpak van de hoofdtribune.

“Voor het prille begin van indertijd KFC en nu dus Club Roeselare moeten we terug naar het begin van de jaren 1900”, weet voorzitter Wim Dejonckheere. “De club, toen met stamnummer 286, werd opgericht in 1902 in Rumbeke en na 21 jaar speelden het voor het eerst in het Rodenbachstadion op Krottegem. In 1956 werd de tribune ingehuldigd, die nu ook door de Stad Roeselare in haar volle glorie hersteld is. In 1999 was er een akkefietje met KSV Roeselare en even leek het erop dat er hier geen voetbal meer gespeeld zou worden. Maar gelukkig beslisten enkelen in 2000 om Club Roeselare opnieuw op te richten. We kregen stamnummer 9360 toegewezen en speelden aanvankelijk op de terreinen van Onze Kinderen. Maar na een paar jaar kwamen we opnieuw thuis in het Rodenbachstadion.”

“In de beginjaren speelden we matchen voor bijna 3.000 man”

Ondertussen kent Club Roeselare zo’n 150 actieve leden. “We zijn begonnen met aanvankelijk een eerste ploeg en een jeugdploeg, wat een verplichting was om een voetbalclub op te starten indertijd”, gaat jeugdmanager Stefaan Bogaerts verder. “De belangstelling voor onze club was direct immens. Ik herinner me nog dat we in de beginjaren matchen speelden tegen Dosko Beveren en Zonnebeke voor bijna 3.000 man.

Weer gezond

Zelfs de nationale televisie had er aandacht voor. Nog steeds hebben we een trouwe achterban, maar niet meer in zo’n grote getale. Toch hoor je ons zeker niet klagen. Na enkele moeilijke jaren is de vereniging terug gezond en op die basis willen we nu verder werken naar de toekomst toe.” (SB)