Club NXT verliest met kleinste verschil van Seraing

©DAVID PINTENS BELGA
©DAVID PINTENS BELGA
Redactie KW

In een gelijkopgaande partij verloor Club NXT met het kleinste verschil van Seraing. Club NXT moest al vroeg in de partij doelman Shinton wisselen na een blessure. De youngsters legden bij momenten prima acties op de mat maar in de zone van de waarheid kwamen ze net tekort. Na rust besliste Bernier de partij, Seraing miste ook nog een strafschop.

Na het gelijkspel tegen Westerlo en de prima prestatie op Lommel vorige week, had coach Rik De Mil weinig redenen om veel wijzigingen door te voeren. Op Lommel speelde Club NXT hun beste partij van het seizoen maar werden ze niet beloond met een of meerdere punten.

Van der Brempt mocht nog eens opdraven met de jongeren. Hij startte het seizoen bij Club NXT maar maakte na een aantal goede prestaties al snel de overstap naar het eerste elftal. De afgelopen weken kreeg hij maar weinig speelminuten en zat hij ook nog een schorsing uit waardoor hij ritme mocht opdoen in 1B.

Blessure bij doelman

Club NXT beschikte over een stevig middenveld met De Cuyper, Van den Keybus en Van Der Brempt. Seraing kon bij winst een prima zaak doen voor een eindrondeticket. Zij kregen ook de eerste kans na een mooie dubbelpass. Bernier besloot echter pal op Shinton. Het was de enige tussenkomst die doelman Shinton moest maken want na twintig minuut staakte hij noodgedwongen de strijd na een fel duel.

De 17-jarige Vroman mocht zo zijn debuut maken. Op het halfuur had ook Club een eerste grote mogelijkheid. Van der Brempt bracht Vermant in stelling maar bij Seraing stak er nog net iemand een teen tussen waardoor de bal in hoekschop belandde. Naarmate de rust dichterbij kwam, begon Seraing stilaan meer aan te dringen. De jonge doelman Vroman was alvast niet onder de indruk van de omstandigheden. Bij de rust was de stand bijgevolg nog in evenwicht.

Voorsprong Seraing

De tweede helft ging aardig op en neer. Beide ploegen gingen voluit voor de drie punten. Op het uur was Vermant er opnieuw erg dichtbij maar zijn poging werd alweer afgeblokt. Op de hoekschop die volgde besloot Audoor centimeters naast. Net zoals zo vaak de afgelopen maanden kreeg Club NXT weer het deksel op de neus. Een afvallende bal viel voor de voeten van Bernier en die plaatste in één tijd de bal buiten het bereik van Vroman.

De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten, een mooi uitgespeelde aanval belandde bij De Cuyper. Zijn gekruist schot raasde maar centimeters naast. Daar knelde het schoentje want ondanks een aantal degelijke mogelijkheden schoot Club NXT geen enkele keer tussen de doelpalen. In de slotfase kreeg Seraing nog een vrij goedkope strafschop na een vermeende fout van Mendy. Gerechtigheid geschiedde want Vroman dook prima in de hoek op de strafschop van de ingevallen Ndiaye. In de 94ste minuut kreeg de ingevallen Vanrafelghem nog de mogelijkheid op de gelijkmaker maar hij devieerde de voorzet van De Cuyper net naast.

(JT)

Opstelling Club NXT: Shinton (21’ Vroman), Hautekiet (82’ Fuakala), Mbamba, Mendy, De Roeve, Servais (46’ Blomme), Audoor, Van den Keybus, De Cuyper, Vermant, Van der Brempt (90’ Vanrafelghem).

Opstelling Seraing: Dietsch, Kilota, Pierrot, Nadrani, Swers, Lahssaini, Sabaouni (54’ Faye), Bernier, Milicevic (71’ Mouhli), Jallow, Al Badaoui (71’ Ndiaye).

Gele kaarten: 21’ Sabaouni, 43’ Mendy, 77’ Van der Brempt, 87’ De Cuyper.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 66’ 0-1 Bernier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.