Club NXT loopt tegen eerste thuisnederlaag aan

Club NXT kon niet profiteren van de vele coronabesmettingen bij RWDM. Het verloor thuis met 0-2 en blijft zo na acht speeldagen nog steeds wachten op een eerste zege. Het was de eerste thuisnederlaag van het seizoen en Club NXT blijft zo op drie punten steken. Een owngoal en een strafschop beslisten het lot van de youngsters.

Maxim De Cuyper. © (Foto BELGA)

Na de zware 6-0 nederlaag van vorige week op Union dropte coach De Mil drie andere spelers in de basis. Lammens kwam tussen de palen, Aelterman kreeg een plaats op het middenveld en voorin was er de verrassende basisplaats voor Badji. Badji kreeg vorige week nog een invalbeurt in de Champions League en scoorde ook al twee keer in de Jupiler Pro League. Deze week zat hij twee maal 90 minuten op de bank en dus mocht hij wat minuten maken met de beloften. RWDM speelde vorige week niet vanwege te veel coronabesmettingen. Ook op Club NXT waren er nog zes spelers van de A-kern out met het virus, net als de volledige trainersstaf.

Aangenaam openingskwartier

Club NXT was vastbesloten om er iets van te maken na de blamage van vorige week. De drie thuiswedstrijden dit seizoen eindigden op een gelijkspel, al mag je thuiswedstrijden met een korreltje zout nemen want Club speelt in Oost-Vlaanderen op Daknam. We kregen een aangenaam openingskwartier te zien met mogelijkheden aan beide kanten met onder andere een kopbal van Baeten op de paal. Aan de overzijde had Lammens een prima parade in petto op een afstandsschot van Nangis. Daarna verwaterde het spelbeeld. De kansen waren dan ook schaars en de logische 0-0 ruststand was het gevolg.

Eigen doelpunt

RWDM kwam wat beter uit de startblokken in de tweede helft. Club NXT zakte in een slikte al snel een tegengoal. Nangis zette zich door op rechts en zijn voorzet werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Hautekiet. De youngsters probeerden vervolgens wat meer aan te dringen maar het schaarse doelgevaar kwam er vooral op stilstaande fasen. Badji was voorin onzichtbaar. Met de inbreng van De Cuyper en Ansu probeerde coach De Mil het tij te keren. Het leidde wel tot wat steriele druk maar de grote mogelijkheden bleven uit. In blessuretijd kreeg RWDM nog een strafschop na een fout van De Cuyper. Rommens legde de 0-2 eindstand vast. De partij die veelbelovend begon, eindigde uiteindelijk als een draak van een wedstrijd. Volgende week zondag trekt Club NXT naar Lommel. (JT)

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet, Fuakala, Van Der Brempt, Sagna, Aelterman (88′ Blomme), Sandra (66′ De Cuyper), Van den Keybus, Engels, Badji, Baeten (71′ Ansu).

Opstelling RWDM: Sadin, Le Joncour, Dante, Ruyssen, Boujouh, Rommens, Claes, Libert, Nangis (88′ Meddour), Senakuku, Yagan (65′ Lavie).

Gele kaarten: 7′ Dante, 33′ Engels, 81′ Claes, 93′ Rommens.

Doelpunten: 52′ 0-1 Hautekiet (owngoal), 92′ 0-2 Rommens (pen).

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.