Club NXT eindigt seizoen met gelijkspel op Westerlo

Mathis Servais (Club NXT) en Pietro Perdichizzi (Westerlo)©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Mathis Servais (Club NXT) en Pietro Perdichizzi (Westerlo)©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Redactie KW

Club NXT heeft het seizoen afgesloten met een puntendeling op Westerlo. De thuisploeg kwam op voorsprong na een goal van Vaesen. Net na rust kon De Cuyper echter de stand in evenwicht brengen. Westerlo miste overigens nog een strafschop. Toch eindigt Club NXT op de laatste plaats in 1B.

Club NXT sloot hun debuutseizoen in 1B af op het veld van Westerlo. Het was geen onverdeeld succes want de youngsters haalden slechts 13 punten in 28 wedstrijden. Toch was het een onbetaalbaar seizoen op gebied van groei en ervaring.

Getreuzel

De jongeren beschikken zeker over het nodige talent, maar de tegenstanders waren vaak een of twee maatjes te groot. Op zich geen schande als je kijkt naar welke ervaren spelers er allemaal deel uitmaken van 1B. Club NXT moest het wekelijks zien te redden met spelers van 16 à 17 jaar.

Eén les die de youngsters alvast zal bijblijven is dat foutjes op een dergelijk niveau onmiddellijk afgestraft worden. Al te vaak probeerde Club voor de mooie oplossing kiezen in plaats van de bal eens uit het stadion te trappen. Defensief getreuzel leidde al te vaak tot een onnodige tegengoal.

1B of beloftencompetitie?

Toch kan Club NXT zich zeker optrekken aan hun seizoen. Hoewel ze op de laatste plaats eindigden, betekende het ook de doorbraak van een aantal jongeren. Wie had voor het seizoen, behalve de die hard-supporters uiteraard, al van Van den Keybus en Van der Brempt gehoord?

Van der Brempt maakte de nodige indruk, kreeg zelfs een resem speelminuten bij het eerste elftal en kwam er tevens tot scoren. Van den Keybus kwam aan de aftrap in de Europese partij tegen Dynamo Kiev. Waar de toekomst van de beloftenploeg ligt, is nog onzeker. Zoals elk jaar is het koffiedik kijken hoe het Belgisch voetbal volgend jaar georganiseerd zal worden. Mag Club NXT in 1B blijven of keren ze terug naar de beloftencompetitie?

Pérez start

De laatste competitiewedstrijd was er eentje voor de statistieken. Het Westerlo van Bob Peeters presteerde ondermaats dit seizoen. Vorig jaar verzamelden ze nochtans het meeste punten in 1B, zonder promotie weliswaar. Bij Club NXT kreeg Daniel Pérez terug speelminuten. Hij scoorde bij zijn debuut tegen Union en raakte vervolgens in het eerste elftal. Van der Brempt was er niet bij.

Het eerste elftal bereidt zich voor op de play-offs en met een geschorste Mata is het niet ondenkbaar dat de jonge Van der Brempt volgende week mag starten tegen Anderlecht. Het eerste halfuur van de partij was een blauwdruk van een eindeseizoenswedstrijd. Beide ploegen hadden niet meteen de intentie om er nog eens volop tegenaan te gaan.

Elk een goal

Het eerste half uur had werkelijk niks om het lijf met nul ballen tussen de palen. De eerste waarschuwing kwam er met een mooie plaatsbal van Seydoux op de paal. Een fase later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Vaesen draaide zich vrij en zijn schot week lichtjes af op Fuakala en Lammens had geen verhaal. Club NXT kon na rust snel gelijkmaken. De Cuyper had een prima actie in huis en koos toen voor een voorzet/schot.

Pérez kon zijn bal niet beroeren maar ook thuisdoelman Van Langendonck was verrast waardoor de bal in het zijnet verdween. Westerlo kreeg al snel de kans om opnieuw op voorsprong te komen op strafschop na handsspel van Aelterman. Ciçek trapte de bal echter huizenhoog over. Een puntendeling dus in een minderwaardige partij. Het dertiende en laatste puntje van Club NXT in 1B. (JT)

Opstelling Westerlo : Van Langendonck, Perdichizzi, Seigers, Yameogo, Janssens (65’ Mabea), Keita, Van Eenoo, Seydoux (65’ Dierckx), Alici (84’ Lloci), Ciçek (73’ Gboho), Vaesen.

Opstelling Club NXT : Lammens, Sabbe (81’ Mondele), Hautekiet, Fuakala, De Roeve, Sandra (70’ Vanrafelghem), Audoor, Van den Keybus, De Cuyper, Servais, Pérez.

Gele kaarten : 57’ Keita, 66’ Van den Keybus, 86’ Yameogo.

Rode kaarten : /

Doelpunten : 30’ 1-0 Vaesen, 50’ 1-1 De Cuyper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.