Club NXT boekt tegen Lierse eerste zege in 1B

Club NXT kon tegen Lierse zijn eerste seizoenszege boeken. © belga

Elf speeldagen heeft het geduurd maar de jongeren van Club NXT haalden eindelijk hun eerste zege in 1B. Lierse was het slachtoffer van dienst. Baeten voor en Van Der Brempt na de rust legden de verdiende 2-0-eindstand vast. Een serieuze opsteker voor de jongelingen die zich wekelijks bleven dubbel plooien ondanks het karige puntengewin.

Ondanks het verdiende gelijkspel en de bemoedigende prestatie tegen Westerlo wisselde coach De Mil zijn elftal op drie plaatsen. Asoma, De Cuyper en Badji verdwenen uit het basiselftal, die laatste twee omdat ze deel uitmaken van de selectie van het eerste elftal zaterdag tegen Kortrijk.

Fofana, Appiah en Engels kwamen aan de aftrap. De 18-jarige Guineeër Fofana maakte zijn debuut voor blauw-zwart. Hij werd eind september aangetrokken en maakte op training de nodige indruk op Clement maar moest twee maanden geblesseerd toekijken na een operatie. Hij deed het meer dan behoorlijk en toonde over een enorm loopvermogen te beschikken.

Verdiende voorsprong

Club NXT tankte het nodige vertrouwen vorige week tegen Westerlo en ook tegen Lierse begonnen de Bruggelingen gretig. Lierse liet het balbezit aan de thuisploeg en probeerde bij momenten hoog druk te zetten. Zo kwam doelman Shinton een paar keer in de verlegenheid. De eerste helft verliep nog tamelijk potig maar de scheidsrechter hield aanvankelijk de kaarten op zak.

Lees verder onder de foto

Thibo Baeten scoort de openingstreffer.
Thibo Baeten scoort de openingstreffer.© Belga

Veel kansen vielen er niet te noteren, de eerste grote kans kwam er na 35 minuten en bracht ook meteen een doelpunt op. Sagna zwiepte de bal enig mooi voor doel en Baeten kopte de thuisploeg beheerst op voorsprong. Prima voorzet alweer van Sagna, die vorige week ook al een assist gaf op Badji.

Lierse kon daar maar bitter weinig tegenover zetten. Zo gingen de youngsters met een verdiende voorsprong de rust in, de eerste keer overigens dat ze met een voorsprong aan de tweede helft mochten beginnen.

Voorsprong uitgebouwd

De peptalk aan de rust van de coach van Lierse maakte aanvankelijk weinig indruk want ook na de rust kwam het initiatief van de thuisploeg. Bijna werd het zelfs 2-0 maar de bal van Sagna dwarrelde naast doel. Ook de volgende kansen waren voor Brugge met onder anderen Aelterman, maar ook dat leverde geen doelpunt op.

De thuisploeg werd een beetje overmoedig en dat werd ei zo na afgestraft. De eerste goede kans van Lierse belandde op de binnenkant van de paal na een trap van Placca.

Ignace Van Der Brempt legt de 2-0-eindstand vast.
Ignace Van Der Brempt legt de 2-0-eindstand vast.© Belga

Lierse begon meer en meer in hun kansen te geloven en net toen sloeg Club NXT genadeloos toe. Van Der Brempt kreeg enorm veel ruimte en ging op wandel tussen de Lierse-defensie en schoof de 2-0 onder doelman Brughmans.

Er werd de laatste weken wat lacherig gedaan over het niveau van Club NXT en of zij wel hun plaats verdienen in 1B. De laatste twee wedstrijden snoerden ze alvast de criticasters de mond. Meer nog: van de zes thuiswedstrijden dit seizoen verloor Club NXT er slechts één. Een tevreden coach De Mil ziet week na week progressie maar zal vooral blij zijn dat die eerste driepunter eindelijk een feit is. Volgende week moeten de Club-youngters proberen te bevestigen op het veld van Deinze. (JT)

Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet, Fuakala, Van Der Brempt, Aelterman (90′ Audoor), Blomme, Ansu, Fofana, Engels, Baeten, Sagna.

Opstelling Lierse: Brughmans, Cauwenberg, Van der Veken, Santermans, Smolders (77′ Van Genechten), Straetman (66′ Petrov), Gilis, Bitsindou, Troonbeeckx, Samyn (78′ El Ansri), Placca.

Gele kaarten: 40′ Bitsindou.