Club NXT blijft op eerste overwinning wachten na nederlaag in Lierse

Ploegmaats bedanken Senne Lammens bij een redding. De doelman was opnieuw de beste man bij Club NXT. © belga

Club NXT blijft ook na vier wedstrijden onderaan het klassement bengelen. In een matige wedstrijd kon Club amper kansen bijeen voetballen. Lierse hoefde niet eens het gaspedaal volledig in te drukken om de drie punten thuis te houden. Doelman Lammens werd nog bijna de held toen hij in blessuretijd ei zo na de 2-2 scoorde op hoekschop.

Van den Keybus en De Cuyper waren mee met het eerste elftal naar Zulte Waregem. Hun plaatsen in de basiself werden ingenomen door Ochieng en Aelterman. Het eerste gevaar was voor de thuisploeg na vijf minuten. Een geharrewar voor doel leidde tot twee goeie tussenkomsten van doelman Lammens, die net zoals vorige week een puike partij keepte.

De openingsgoal kwam er op het kwartier en de Clubdefensie zag er echt niet goed uit. Petrov devieerde een lange uittrap van doelman Brughmans in de voeten van Gilis en die legde de bal naast Lammens binnen. Club NXT kon daar maar bitter weinig tegenover inbrengen, maar scoorde wel op hun eerste kans. Blomme bediende Baeten en die pikte voor de tweede opeenvolgende week zijn doelpuntje mee.

Terecht protest van de Lierse-bank want Blomme beging een trekfout vooraleer hij de assist gaf. De eerste helft verliep vrij bitsig met in totaal vijf gele kaarten. Van Der Bempt kwam goed weg toen hij twee overtredingen maakte in een goeie minuut tijd en de scheids de tweede gele kaart op zak liet. Logischerwijs werd hij aan de rust vervangen door Sagna.

Doelman Lammens opnieuw uitblinker

Veel middenveldspel in de tweede helft. De schaarse kansen waren voor Lierse. Het was wachten tot minuut 70 vooraleer de thuisploeg terug op voorsprong kwam. Samyn (ex-Roeselare) kwam bedrijvig in en lag aan de basis van de 2-1. Allach kon van dichtbij zijn derde van het seizoen netten. Veel goede wil bij de youngsters van Club NXT maar in de tweede helft viel geen enkele deftige kans te noteren

Daar wringt dan ook het schoentje: de afgelopen wedstrijden creëerde Club bitter weinig kansen. Het is een veeg teken dat de doelman wekelijks met voorsprong de beste man op het veld is. Die doelman zorgde bijna nog voor sensatie. In blessuretijd ging Lammens mee op de hoekschop van de laatste kans. Zijn kopbal werd echter net voor de lijn gekeerd. Volgende week neemt Club NXT het op tegen het door corona geteisterde Westerlo.

(JT/ foto BELGA)

Opstelling Lierse: Brughmans, Cauwenberg, Van der Veken, Santermans, Van Genechten (78′ El Ansri), Bitsindou, Van Landschoot, Allach, Gilis (93′ Janssen), Straetman (68′ Samyn), Petrov.

Opstelling Club NXT: Lammens, Ochieng, Hautekiet, Fuakala, Van Der Bempt (46′ Sagna), Asoma, Blomme (78’Audoor), Engels, Aelterman (78′ Appiah), Baeten, Sandra.

Gele kaarten: 28′ Van Der Brempt, 37′ Baeten, 41′ Van der Veken, 45′ Engels, 45′ Cauwenberg, 86′ Fuakala.