Club en Mignolet staan voor historisch moment

© belga
Frank Buyse

Senior writer Frank Buyse laat zijn licht schijnen over de transfer van Simon Mignolet naar Club Brugge. Volgens onze man is de Rode Duivel de missing link voor blauw-zwart om dit jaar op twee fronten uit te blinken.

Simon Mignolet, verdikke! Voor minstens 7 miljoen, misschien wel 9 miljoen euro, met bonussen! Dat is zeer on-Brugs voor een speler die al 31 jaar is en die dus niet veel meer kan opbrengen – meteen een contract van vijf jaar dan ook. Maar…: 9 jaar Premier League achter de rug. Waarvan zeven jaar Liverpool, in mei nog Champions League-winnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Die laatste twee jaar als bankzitter maar dat was alleen omdat coach Thomas Klopp een (foute) boon had voor zijn landgenoot Karius en hij daarna de concurrentie moest aangaan met Allison, één van de beste keepers ter wereld. En al sedert 2011 Rode Duivel, dat hij maar 21 keer effectief ook speelde is alleen omdat de Limburger onnoemelijke pech heeft dat nóg één van de beste keepers ter wereld ook in België is geboren. Thibaut Courtois dus, ook nog vier jaar jonger.

Verdikke dus: een absolute topkeeper en een stunt. Maar dat zijn komst her en der al wordt vergeleken met die van Vincent Kompany is wel heel kort door de bocht: Kompany was de aanvoerder en de stér van Manchester City en Kompany streek bij Anderlecht neer als speler, als manager en als Grote Vernieuwer. Coucke en co hopen ook nog steeds: als Verlosser.

Terwijl Mignolet komt als ervaren topkeeper. Punt. Dat Sim bovendien altijd een bescheiden en bijzonder aimabele gast is gebleven, hoeft hier niet te spelen. Maar is hij misschien niet even welbespraakt hij is misschien wel even intelligent als Kompany. Alleen minder veroveraar, zeg maar. Maar Club heeft nu met Vincent Mannaert zijn eigen King Vince, liet een spandoek vrijdag al weten.

Mignolet is de missing link waardoor Club dit jaar op twéé fronten kan uitblinken

En toch zal Mignolets impact bij blauw-zwart dit seizoen misschien groter zijn dan die van King Kompany in Brussel. Want Mignolet is de missing link waardoor Club dit jaar op twéé fronten kan uitblinken. Want dat lukte Club, niet in het minst door zijn keepersproblemen, de laatste vier jaar niet meer. Het rijtje: Bolat, Gabulov, Vermeer, Bruzzese, Butelle, Hubert, Horvath, Letica… Acht keepers. Om weer te eindigen met Horvath, evenwel nog steeds geen reus waarop je àltijd kan bouwen. En dat is Mignolet wel.

En dat kan hij dinsdagavond tegen Dynamo Kiev – hij raakte alvast speelgerechtigd – meteen ook bewijzen. Waardoor Club al de basis kan leggen van kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Want Club was al goed. Met een uitstekende nieuwe coach. Met de flitsende Tau en Dennis op de flanken, de sensatie Okereke, drie goals, zo’n spitsen maken de kampioenen. En met Vanaken alweer, ook al drie keer gescoord. En met die atletische Deli achterin. Enzovoort. Een machine, luidde vrijdag al. En nu nog die beer tussen de palen. Er kan al op 6 augustus een historisch jaar worden ingeluid. Een keer een sterke CL-campagne en een nieuwe landstitel. Wie houdt dit Club Brugge tegen? Simon Mignolet… Verdikke zeg!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.