Club-coach Ivan Leko tevreden met loting zestiende finales

Met het Oostenrijkse RB Salzburg kwam er maandagmiddag voor Club Brugge een verraderlijke tegenstander uit de trommel bij de loting voor de zestiende finales van de Europa League. Toch is Club-coach Ivan Leko “zeer tevreden” met de loting. “Ik schat onze kansen in op fiftyfifty”, aldus de Kroaat.

© BELGA

“Salzburg is een goeie ploeg, met een goeie trainer. Ze haalden 18 op 18 in de groepsfase van de Europa League dit seizoen, het is dus zonder meer een te duchten tegenstander. Een team uit het Verenigd Koninkrijk of Spanje lijkt misschien aantrekkelijker op het eerste gezicht, maar tegen Salzburg hebben we zeker een kans om door te gaan.”

“Salzburg speelde vorig seizoen de halve finales van deze competitie en ik denk dat het ook de ambitie moet zijn voor Belgische ploegen om zo ver mogelijk te geraken in de Europa League. We hebben een goeie campagne in de Champions League achter de rug en willen nu hetzelfde doen in de Europa League. Met de steun van onze twaalfde man moeten we op 14 februari een goeie uitgangspositie zien te bemachtigen.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.