Zoon van Vital Borkelmans zit in de cel wegens hooliganisme na wedstrijd van Club Brugge

Assistent-bondscoach Vital Borkelmans speelde een groot deel van zijn carrière bij Club Brugge. © Foto Belga
Redactie KW

Gisteren raakte al bekend dat acht risicosupporters van Club Brugge werden opgepakt wegens geweldplegingen na de Europese wedstrijd tegen Napoli. Eén van de betrokkenen blijkt nu Jelle Borkelmans – zoon van assistent-bondscoach en voormalig Club Brugge-speler Vital – te zijn.

Op donderdag 26 november om 23.45 uur, circa één uur na de voetbalwedstrijd Club Brugge – Napoli, viel een groep bestaande uit een 30-tal personen, enkele Napoli-supporters aan op de Eiermarkt in Brugge. Verschillende Italiaanse supporters raakten daarbij gewond, één Italiaanse supporter raakte zelfs ernstig gewond. De politie verspreidde later beelden waarop de aanval te zien is en vroeg getuigen zich te melden.

Aan de hand van camerabeelden, getuigenissen en doorgedreven politioneel onderzoek werd een achttal huiszoekingen verricht over het hele Vlaamse grondgebied. Acht risicosupporters van Club Brugge werden gearresteerd en door de onderzoeksrechter aangehouden. Deze ‘supporters’ behoren tot een groep van jonge risicosupporters die zich de laatste tijd meer en meer in ongunstige zin manifesteren.

Zoon Borkelmans ontkent betrokkenheid

Een opvallende naam tussen de acht opgepakte hooligans is die van Jelle Borkelmans, de 26-jarige zoon van Vital Borkelmans. In Het Nieuwsblad reageert de assistent-bondscoach kort op de arrestatie van zijn zoon. “Ik praat zeker niet goed wat er er toen in Brugge gebeurd is, maar ik vind wel dat de politie met overdreven machtsvertoon bij mijn zoon is binnengevallen”, aldus ‘Brommerke’. “Ze hebben mijn zwangere schoondochter zonder meer opzij geduwd, hebben mijn zoon een verduisterende bril opgezet en hem manu militari in een combi geduwd waarin de muziek keihard stond. Het draait allemaal toch om een vechtpartij, niet om feiten van terrorisme. En op de beelden van de vechtpartij is mijn zoon niet herkend.”

Jelle Borkelmans, die eerder al eens een werkstraf kreeg na drugsfeiten en ook al eens in een knokpartij betrokken was, ontkent zijn betrokkenheid.

(AD)

Lees ook:

Zoon van Club-icoon ging boekje te buiten op Polé Polé Beach in Zeebrugge