Zenit Sint-Petersburg en Lazio Roma delen de punten

© Reuters

Zenit Sint-Petersburg en Lazio Roma hebben woensdag 1-1 gelijkgespeeld op de derde speeldag in Champions League-groep F, de poule van Club Brugge.

Lazio, geteisterd door het coronavirus, trad net zoals vorige week tegen Club Brugge (1-1) aan zonder onder meer doelman Thomas Strakosha, spelverdeler Luis Alberto en goaltjesdief Ciro Immobile. Het fel verzwakte team van coach Simone Inzaghi keek na 32 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Dzyuba bediende Erokhin, die raak trof. Lazio had het moeilijk in Sint-Petersburg, maar in de 82e minuut lukte invaller Caicedo toch de 1-1, meteen de eindstand.

De Belgische Braziliaan Andreas Pereira kwam bij Lazio Rome in de 59e minuut het veld op. Sergei Milinkovic-Savic (ex-Genk), Adam Marusic (ex-Oostende) en Wesley Hoedt (ex-Antwerp) stonden de hele match tussen de lijnen bij de Romeinen.

In de stand gaat Lazio aan de leiding met 5 op 9. Daarna volgt Club Brugge met 4 op 6. Borussia Dortmund heeft 3 punten. Zenit Sint-Petersburg is laatste met 1 punt. Club Brugge speelt vanaf 21 uur tegen Dortmund in het Jan Breydelstadion.