Youngsters van Club Brugge tonen goede voorbeeld en leggen PSG over de knie

© Twitter Club Brugge
Redactie KW

De U19-ploeg van Club Brugge heeft dinsdag zijn derde groepswedstrijd in de UEFA Youth League gewonnen. Jong blauw-zwart haalde het in Oostende tegen Paris Saint-Germain met 2-0.

Noah Aelterman bezorgde Club een 1-0 ruststand. De thuisploeg ging in de tweede helft op dat elan door, en Wilkims Ochieng verdubbelde halfweg de tweede periode de score. PSG kon na de dubbele achterstand niet meer tegenprikken.

Op de eerste speeldag hadden de Brugse jongeren voor eigen publiek Galatasaray verslagen met 3-2. Nadien volgde een 3-0 verlies bij Real Madrid. De Spaanse grootmacht, die eerder dinsdag met 0-1 ging winnen in Istanboel, voert de stand met negen punten aan. Club volgt met zes punten, voor PSG (3 ptn) en Galatasaray (0 ptn). Op de vierde speeldag, 6 november, trekt Club naar PSG.

De poules in de Youth League zijn identiek aan die van het toernooi bij de A-elftallen. Bij de U19 stoot wel alleen de groepswinnaar door naar de achtste finales. De runners-up spelen barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor (waar geen Belgische ploegen aan deelnemen) voor een plaats bij de laatste zestien in de Champions League.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier