Westerlo houdt huurling Strandberg aan de kant tegen Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

De Zweedse spits wordt door blauw-zwart aan de Kemphanen verhuurd, maar een financiële onenigheid tussen de clubs zorgt ervoor dat hij op speeldag 27 aan de kant blijft.

Westerlo geeft dinsdag meer uitleg op zijn website. “KVC Westerlo zal Carlos Strandberg niet opnemen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd van vrijdag tegen Club Brugge. De club besliste dat de financiële consequenties voortvloeiende uit de initiële overeenkomst met Club Brugge tot een ter beschikking stelling van de speler een niet te verantwoorden grote impact hebben op de club en haar werking”, luidt het.

Geen 50.000 euro

Volgens Het Nieuwsblad moet Westerlo 50.000 euro op tafel leggen om Strandberg op te stellen tegen Club, maar dat klopt niet volgens de nummer 15 uit de Jupiler Pro League. “De berichtgeving op Het Nieuwsblad dat het om een vergoeding van 50.000 euro zou gaan, wordt ontkend”, besluit het korte communiqué.

Club Brugge haalde Strandberg begin januari weg bij het Russische CSKA Moskou. Om de 20-jarige aanvaller ervaring te laten opdoen, stalde de kampioen hem bij Westerlo. Hij scoorde voor ‘Westel’ een keer in vijf competitieduels, namelijk tegen Anderlecht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier