“We hopen getuige te zijn van een historische avond, maar het geloof is bijzonder klein”

Tom De Sutter (midden) speelt vanavond zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Tegen Manchester United moet Club Brugge vanavond een 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd goed zien te maken.

Ipswich Town ’75-’76, Borussia Dortmund ’87-’88, Zenit Leningrad ’87-’88… Het zijn clubs en seizoenen waar men in Brugge nog steeds met veel plezier aan terugdenkt. Blauw-zwart zette toen telkens een (zware) nederlaag uit de heenwedstrijd recht in eigen huis. In Brugge droomt men nu van een nieuwe historische avond.

Toch droomt men best niet te veel. Het Manchester United van nu is nog een niveautje hoger dan bovenvermelde ploegen én ook Club staat nu niet op zijn sterkst. Deze wedstrijd komt minstens een maand te vroeg. Tegen halfweg september kan men in Brugge opnieuw rekenen op onder andere Thomas Meunier, die vanavond wel voor het eerst opnieuw in de selectie zit, Felipe Gedoz, José Izquierdo en Lior Refaelov. Mannen die al bewezen het verschil te kunnen maken en die Manchester United op zijn minst het vuur aan de schenen hadden kunnen leggen.

Perfecte wedstrijd

Het blijft zonde dat Marouane Fellaini vorige week dinsdag in de laatste seconden van de wedstrijd nog de 3-1 voorbij Bruzzese kopte. 1-0 had nu misschien nog mogelijk geweest, 2-0 lijkt onrealistisch. Dat beseft ook Michel Preud’homme. “We moeten de perfecte wedstrijd spelen.”

Maar hoe doe je dat als je beste spelers in de lappenmand liggen of ver onder hun niveau presteren ? Op de koop toe mist Club vanavond ook nog eens de geschorste Brandon Mechele en de geblesseerde Timmy Simons, waardoor de spoeling achterin wel héél dun wordt. Jean-Charles Castelletto wordt mogelijk voor de Europese leeuwen gegooid.

Of kiest Preud’homme toch voor De fauw in het centrum van de verdediging? Vragen waar we vanavond een antwoord op krijgen. Wij hopen straks getuige te zijn van een historische avond, maar het geloof is bijzonder klein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier