Waarom Clubspeler Dennis niet mee is naar Dortmund

Emmanuel Dennis. © Foto Bart
Redactie KW

Clubspeler Emmanuel Dennis zal vanavond niet op de mat staan in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund nadat hij gisteren een coronamaatregel overtrad.

Grote verrassing gisteren op de persconferentie van Philippe Clement toen bleek dat Dennis niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Nochtans stond hij ‘s ochtends net voor vertrek nog op de sociale media van Club Brugge maar uiteindelijk reisde hij niet mee af vanwege ‘disciplinaire redenen’. Ondertussen werd duidelijk waarom Dennis deze avond niet zal aantreden in het Signal Iduna Park.

Geloof het of niet: Dennis had zich op de bus genesteld op een plaats die door de coronamaatregelen niet voor hem bestemd was. Toen hij daarop gewezen werd, weigerde hij om zich te verplaatsen. Na een heftige discussie verliet Dennis uiteindelijk de bus en zette Club Brugge koers naar Duitsland zonder hun topspeler.

Het gezicht van Philippe Clement sprak tijdens de persconferentie boekdelen. Het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd en Dennis staat wellicht een financiële en sportieve sanctie te wachten. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier