Vrijspraak voor Wesley Moraes die zondag kan aantreden in de topper tegen RSC Anderlecht

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zaterdag de vrijspraak uitgesproken voor Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard) en Eric Ocansey (KAS Eupen). Volgens het disciplinaire beroepsorgaan was niet voldoende bewezen dat de indicatieve tabel, waarop de sancties gebaseerd zijn, goedgekeurd werd door de profclubs.

Het vonnis is uitstekend nieuws voor Ivan Leko. De trainer van Club Brugge kan zondag in de topper tegen RSC Anderlecht opnieuw rekenen op Wesley Moraes. De Braziliaanse aanvaller van de landskampioen werd voor zes duels geschorst na een slag met de arm. Twee daarvan had Wesley al achter de rug, maar de andere vier hoeft hij niet meer uit te zitten. Ook de boete van 6.000 euro gaat in rook op.

Dat betekent ook dat Mehdi Carcela vrijgesproken is van zijn twee speeldagen schorsing en de 2.000 euro boete die daarbij hoorde. De Marokkaanse winger kan zaterdagavond (18u00) in de thuiswedstrijd van Standard tegen STVV gewoon aantreden.

Eric Ocansey ten slotte is verlost van zijn vier speeldagen schorsing en 4.000 euro boete. Eupen kan de Ghanese spits zaterdagavond (20u00) opstellen in de verplaatsing naar Moeskroen.

Ook voor RSC Anderlecht is er goed nieuws. In afwachting van het vonnis van zaterdagmiddag, werd beslist om de uitspraak in het strafdossier van Ognjen Vranjes uit te stellen naar maandag. Hein Vanhaezebrouck kan zondag in het Jan Breydelstadion dus rekenen op zijn Bosnische centrale verdediger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier