Vormer en Clement voor de CL-topper tegen Roma: “Unieke kans om met 6 op 6 te starten”

Ruud Vormer en coach Philippe Clement bij het persmoment. © belga
Redactie KW

Club Brugge treedt woensdag thuis aan tegen een serieus onthoofd Lazio Roma in de Champions League. De Italiaanse topclub mist meer dan tien spelers en bij de bookmakers is Brugge plots favoriet om de wedstrijd te winnen. De coronagevallen waren dan ook het gespreksonderwerp op de persbabbel met Ruud Vormer en Philippe Clement.

“Voor ons blijft het gewoon hetzelfde,” aldus kapitein Vormer. “De spelers die morgen op het veld staan, zullen net zo goed zijn. Vorige week hebben wij het op Zenit zelf meegemaakt dat we een aantal basisspelers misten. We moeten gewoon naar onszelf kijken en zelf presteren. We hebben goed getraind deze week, iedereen weet wat hij moet doen en dat moeten we nu gewoon laten zien op het veld. Het is nog niet vaak gebeurd dat je de kans krijgt om met een zes op zes te starten in de Champions League. We krijgen dus een unieke kans. Helaas is het zonder supporters. We hebben die supporters nodig thuis in Jan Breydel. Met hen erbij kunnen we wat meer brengen, we hebben die push nodig.”

Plan om te winnen

Philippe Clement sprak vooral over de moeilijke wedstrijdvoorbereidingen door de hele coronasituatie: “Als coach ben je voortdurend bezig met dingen te plannen. We hebben graag controle over alles, maar in de wereld van nu is dat helaas niet realistisch. Je moet verschillende scenario’s maken en beseffen dat er elke minuut veranderingen kunnen komen. Het is een nieuwe realiteit waarmee we moeten leren omgaan zolang er geen vaccin is. Maar mijn spelers zijn voorbereid. Ze kennen alle spelers van Lazio, niet enkel de elf die starten. Met de trainersstaf hebben we alle wedstrijden die Lazio dit seizoen speelde doorgenomen. We kennen ze door en door. We hebben een plan om die match te winnen.”

Thuisvoordeel

Die wedstrijd zal Club dan wel achter gesloten deuren moeten winnen. Er zijn morgen namelijk geen supporters welkom en dat is toch een aderlating voor Club. “We hebben de beste supporters van het land. Ze kunnen een ploeg vooruit stuwen. Zo kreeg Zenit vorige week ook extra energie als ze naar hun eigen spionkop speelden. Jan Breydel is geen leuke plaats voor bezoekende ploegen om naar toe te komen, dat heb ik zelf ook nog meegemaakt. Het is een factor die nu ontbreekt. Het zal dus uit de spelers zelf moeten komen.”

Alle spelers ondergingen een coronatest en vanavond worden de resultaten verwacht. “Het is telkens bang afwachten,” verklaart Clement. “Vandaar het belang dat de volledige groep voldoende speelkansen krijgt, zodat ze klaar zijn als we ze nodig hebben.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier