Vincent Mannaert over Ivan Leko: “Vanaf eerste gesprek onder de indruk van zijn voetbalvisie”

© BELGA
Redactie KW

Vrijdag stelde Club Brugge Ivan Leko voor als nieuwe hoofdtrainer. Manager Vincent Mannaert kreeg enkele vragen van ClubTV voorgeschoteld over die beslissing.

Vincent Mannaert zit duidelijk op dezelfde golflengte als voorzitter Bart Verhaeghe. “We kwamen ongeveer op hetzelfde moment met de naam Ivan Leko op de proppen”, legt Vincent Mannaert uit in een interview aan ClubTV. “We hadden vernomen dat hij wel interesse had, dus maakten we een afspraak. In dat eerste gesprek was ik onder de indruk van zijn voetbalvisie, enorme gedrevenheid, zijn brandend enthousiasme en grote ambitie. Het is een echt voetbaldier met een grote liefde voor het spelletje en een goed gevoel voor Club Brugge.”

Veel ervaring als trainer heeft de Kroaat echter nog niet. “Op dat vlak moet je afwachten. Die vaststelling kan je pas maken na één of zelfs twee jaar. Het gaat trouwens minder over de ervaring, want wat je te vertellen hebt, is veel belangrijker. Zowel Henk Houwaart als Hugo Broos hadden dezelfde leeftijd als Ivan toen ze bij Club begonnen. Het is dus niet de eerste keer dat er voor een jonge coach gekozen wordt en zij deden het toen ook fantastisch”, besluit Mannaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier