VIDEO Transfer Vazquez naar Cruz Azul afgerond, Victor zegt merci

© BELGA
Redactie KW

De overgang van Victor Vazquez van vicekampioen en Bekerwinnaar Club Brugge naar het Mexicaanse Cruz Azul is helemaal in kannen en kruiken.

Dat heeft Blauw-Zwart vrijdag laten weten op de clubwebsite. De 28-jarige Spanjaard was vorige week al in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad om er zijn fysieke testen te ondergaan. Nadien kon zijn contract bij de Mexicaanse topclub ondertekend worden, zo maakte Cruz Azul vorige week al bekend.

Eerder waren beide clubs al tot een akkoord gekomen omtrent de transferprijs voor de Spanjaard, die in Mexico een financiële slag kan slaan door een lucratieve overeenkomst voor drie seizoenen te ondertekenen. Het is echter nog onduidelijk of de nodige bankgarantie intussen in Brugge gearriveerd is.

Op de website van Club bedankt de Spanjaard de Brugse supporters. “Zij staan altijd achter ons, in goede en kwade tijden. Ik vergeet jullie nooit, jullie zitten in mijn hart. Hopelijk worden jullie kampioen“, klonk het.

De Spanjaard ruilde in 2011 FC Barcelona voor Club Brugge. Vorig seizoen won hij met blauw-zwart de Belgische beker. Verder werd Vazquez Profvoetballer van het Jaar en eindigde hij tweede in het referendum van de Gouden Schoen (achter Dennis Praet). De technisch vaardige maar blessuregevoelige Vazquez aasde al langer op een transfer.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier