Victor Vazquez over zijn terugkeer: “Het zou vanaf nu wel eens heel snel kunnen gaan”

Victor Vazquez kan amper wachten om terug voor Club Brugge te strijden in de laatste rechte lijn van de competitie. © BELGA
Redactie KW

“Ik droom ervan in de titelwedstrijd even beslissend te zijn als Refaelov in de slotminuut van de Bekerfinale”, vertelt Vazquez in een interview op de website van Club Brugge.

Club Brugge-draaischijf Victor Vazquez viel op 1 maart uit met een scheur in de ligamenten van de buitenenkel. Aanvankelijk werd er gevreesd voor een inactiviteit van zes tot acht weken, maar de Spanjaard herstelt sneller dan verwacht. “Het zou voor mij en mijn dichtste omstaanders een mooie beloning zijn”, aldus Victor Vazquez. “Ik voel me alle dagen beter worden. Honderden oefeningen en behandelingen heb ik intussen achter de rug. Het was zweten en de pijn verbijten. De progressie de afgelopen twee weken was opmerkelijk. De individuele trainingen op het veld met het medisch team verlopen naar wens. De reactie na de inspanningen is verwaarloosbaar.”

We zijn net zoals kleine kinderen die een ijsje hebben gekregen

De runner-up van de Gouden Schoen kleeft nog geen datum op zijn rentree. “Het zou vanaf nu wel eens heel snel kunnen gaan. Ik hunker onvoorstelbaar naar mijn comeback. Ik wil weer helemaal bij de groep horen. Weer aan de groepstraining kunnen deelnemen, om over de wedstrijden nog niet te spreken.”

Bekerwinst gaf onbeschrijflijke boost

Twee weken geleden zag Vazquez zijn ploegmaats in het Koning Boudewijnstadion de Beker veroveren na een 2-1 zege tegen Anderlecht. Het missen van die finale was een stevige streep door de rekening van de Spanjaard. “Het was het eerste dat door mijn hoofd flitste toen ik tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz van het veld werd gedragen. Ik ben bijna vier jaar in Brugge. Het moment om een prijs te pakken bood zich met de Bekerfinale aan en ik zou langs de kant moeten toekijken. Vreselijk was het om dat een plaats te geven. Achteraf bekeken, is het allemaal redelijk meegevallen. De ontlading na het doelpunt van ‘Rafa’ was enorm en ik vierde uiteindelijk met de groep mee alsof ikzelf anderhalf uur op het veld had gestaan. De eerste prijs die we op zak hebben, heeft de selectie een onbeschrijfelijke boost bezorgd. We zijn net zoals kleine kinderen die een ijsje hebben gekregen. Het is danig lekker dat je naar een tweede – lees landstitel – verlangt”, besloot Vazquez.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier