Bij een tegenaanval legde Cardona zondag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League de 2-2 eindstand vast in het Jan Breydelstadion. "Na een voorzet vanop links komt Irvin Cardona, al dan niet in buitenspel, in balbezit. Hij gaat alleen op doelman Ethan Horvath af en scoort. Gezien de posities van Brandon Mechele, Irvin Cardona en Stefano Denswil en het feit dat de VAR nog niet beschikt over de buitenspellijn, is het onmogelijk te zien of de Cercle-aanvaller buitenspel staat", aldus Verbist.

De Pro League ondertekende een maand geleden een overeenkomst voor twee jaar met de Luikse firma Deltacast, die de productie van de buitenspellijn op zich zal nemen. De VAR zal echter pas vanaf de play-offs een beroep kunnen doen op die hulplijn. In tussentijd worden de scheidsrechters en videorefs wel al opgeleid om klaar te zijn tegen de play-offs.

De VAR kwam de afgelopen speeldag nog twee keer tussen, telkens tijdens de partij tussen STVV en Waasland-Beveren (2-1). Aan beide ploegen werd na raadpleging van de videoref een penalty toegekend. Scheidsrechtersbaas Verbist bevestigde dat beide tussenkomsten correct waren.

(BELGA)

Bij een tegenaanval legde Cardona zondag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League de 2-2 eindstand vast in het Jan Breydelstadion. "Na een voorzet vanop links komt Irvin Cardona, al dan niet in buitenspel, in balbezit. Hij gaat alleen op doelman Ethan Horvath af en scoort. Gezien de posities van Brandon Mechele, Irvin Cardona en Stefano Denswil en het feit dat de VAR nog niet beschikt over de buitenspellijn, is het onmogelijk te zien of de Cercle-aanvaller buitenspel staat", aldus Verbist.De Pro League ondertekende een maand geleden een overeenkomst voor twee jaar met de Luikse firma Deltacast, die de productie van de buitenspellijn op zich zal nemen. De VAR zal echter pas vanaf de play-offs een beroep kunnen doen op die hulplijn. In tussentijd worden de scheidsrechters en videorefs wel al opgeleid om klaar te zijn tegen de play-offs.De VAR kwam de afgelopen speeldag nog twee keer tussen, telkens tijdens de partij tussen STVV en Waasland-Beveren (2-1). Aan beide ploegen werd na raadpleging van de videoref een penalty toegekend. Scheidsrechtersbaas Verbist bevestigde dat beide tussenkomsten correct waren.(BELGA)