Tien vraagjes voor onze Clubwatcher Kevin Pouillie voor de start van de play-offs

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Kevin Pouillie volgt Club Brugge op de voet en zal ook in play-off 1 op de eerste rij zitten. Maar wat verwacht hij van Club en van de andere West-Vlaamse eersteklassers ?

1. Wat verwacht je van Club Brugge in de play-offs ?

“Het is nog maar eens van moeten voor Club Brugge. Net als vorig seizoen begint het als leider aan play-off 1, maar toen kon het die eerste plaats niet vasthouden. Er werd toen vooral verwezen naar vermoeidheid en blessurelast. Nu zijn er geen excuses meer. Blauw-zwart werd al voor Nieuwjaar uitgeschakeld in Europa en zo goed als de volledige kern is ook fit, al moeten Stefano Denswil en Benoît Poulain mogelijk wel de eerste wedstrijd missen. In zijn derde seizoen moet Michel Preud’homme blauw-zwart naar de titel loodsen.”

2. Waar liggen de kansen en de valkuilen?

“De grootste valkuilen liggen er in het eerste deel van play-off 1. De Bruggelingen spelen in hun eerste vier wedstrijden driemaal buitenshuis en in de competitie is al gebleken dat ze weg van Jan Breydel vaak een heel andere gedaante tonen. In die eerste vier matchen zal Club dus vooral moeten proberen de schade te beperken om dan op het einde te vlammen. Van zijn laatste vier matchen speelt Club er drie in eigen huis.”

3. Wat met de andere West-Vlaamse ploegen?

“Voor KV Oostende en Zulte Waregem zie ik geen grote rol weggelegd in play-off 1. Ik verwacht hen dan ook op plaatsen vijf en zes, al is een stunt in eigen huis natuurlijk nooit uitgesloten. Vooral Essevee maakte het onder andere Club Brugge de voorbije jaren steevast moeilijk in het Regenboogstadion. KV Kortrijk lijkt me dan weer één van de favorieten om play-off 2 te winnen.”

4. Wie wordt kampioen en waarom?

“Uiteindelijk tip ik toch op Club Brugge. De blauw-zwarte kaarten liggen er het best voor en bij concurrenten AA Gent en Anderlecht zit er ook geregeld wat zand in de motor.”

5. Wie pakt de Europese tickets?

“Anderlecht gaat als tweede de voorronde van de Champions League in, terwijl AA Gent derde wordt en naar de Europa League mag. Racing Genk verwacht ik dan weer als vierde én als winnaar van het duel met de winnaar van play-off 2.”

6. Wie wint play-off 2 en waarom?

“Sporting Charleroi. Ik heb al enkele jaren een grote bewondering voor Felice Mazzu, die me stilaan klaar lijkt voor een stap hogerop. Vorig seizoen loodste hij Charleroi al naar play-off 1, dit seizoen lukte het net niet. In de finale verslaan de Zebra’s KV Kortrijk, dat makkelijk Standard afhoudt in zijn poule.”

7. Wie wordt topschutter?

“Stefano Okaka, een beer waar alle verdedigers in België schrik van hebben. Bovendien bewees de Italiaan in de reguliere competitie al dat hij ook in topwedstrijden kan scoren.”

8. Welke speler wordt de revelatie?

“Leon Bailey. Sinds Nieuwjaar blonk de Jamaicaan al meermaals uit bij Racing Genk en in play-off 1 trekt hij die lijn gewoon door.”

9. Welke ploeg zie je door de mand vallen?

“KV Oostende. Voor de kustploeg is het een spijtige zaak dat Club Brugge de Beker van België niet won, want zo levert de vijfde plaats helemaal niets op.”

10. Op welke speeldag valt de beslissing over de titel?

“De allerlaatste, net als vorig jaar. Al droomt men in Brugge ook stiekem van een titelviering op de achtste speeldag, wanneer aartsrivaal Anderlecht op bezoek komt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier