Thomas Meunier looft blauw-zwart: “Club heeft de voorbije jaren grote stappen gezet”

© belga
Redactie KW

Voor Thomas Meunier wordt het woensdagavond (om 21 uur) op de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League een terugkeer naar het Jan Breydelstadion. De Rode Duivel, die sinds deze zomer bij Dortmund speelt, was tussen 2011 en 2016 actief bij Club Brugge. Op de persbabbel dinsdag in Dortmund kwam hij nog even terug op die periode.

“Club Brugge is heel geliefd in België”, begon Meunier met de loftrompet over zijn ex-ploeg. “Het is een constante ploeg, die de voorbije vijf à zes jaar grote stappen heeft gezet, op het veld en ernaast. Jongens als Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn topspelers en ze blijven ook steeds in Brugge. Simon Mignolet, die is teruggekomen uit Engeland, is daar nog bijgekomen. Er is veel continuïteit bij Club Brugge. Persoonlijk heb ik nog veel contact met mensen in Brugge. Ik heb er vijf heel leuke jaren meegemaakt.”

Kritiek in Duitse pers

Meunier maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van PSG naar Dortmund. Hij ontpopte zich al snel tot een vaste basisspeler, maar krijgt toch ook geregeld kritiek in de Duitse pers. “Ik ben toegekomen bij een nieuwe club, met een nieuwe trainer. Ik had ook niet verwacht dat alles meteen los ging lopen”, legde de rechtsachter uit. “Na zeven maanden niet spelen, moet je herbeginnen. Dat is niet makkelijk. Maar het gevoel is goed. Iedereen binnen de club heeft me heel hartelijk ontvangen. Ik ben ook goed geïntegreerd in de spelersgroep. Ik ben hier goed terechtgekomen. Sportief maken we sinds de nederlaag in Augsburg (2-0 eind september, red.) vorderingen. Er zijn altijd punten te verbeteren, maar de laatste drie duels waren goed. We zitten op de goede weg. Hopelijk blijven we ons zo verbeteren.”

Bezorgd om familie in België

De terugkeer naar België is er door het coronavirus echter één in mineur voor Meunier. “De situatie is dramatisch in België, al maanden”, was hij streng. “België is sterker getroffen door het coronavirus dan Duitsland. Om eerlijk te zijn: ik ben blij dat ik momenteel in Duitsland speel. De club zorgt goed voor ons hier. Ik ben bezorgd om mijn familie in België. Niet alle inwoners hebben blijkbaar de ernst van de situatie begrepen. Men moet de bevolking sterker aansporen de regels te volgen. Het is een groot probleem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier