Straf! Club-Brugge-spelertje Baptiste (7) kan de bal 717 keer hoog houden

De technisch zeer begaafde Baptiste Notteau speelt bij de U8 van Club Brugge. © MG
Redactie KW

Hij is er terecht trots op. De zevenjarige Baptiste Notteau uit Nieuwkapelle bij Diksmuide slaagde erin om de bal 717 keer hoog te houden. Hoeft het te verbazen dat voetballen zijn grote passie is? Hij speelt momenteel bij de U8 van Club Brugge.

De bal en Baptiste zijn al langer dikke vrienden. Hij startte zijn tweede seizoen bij Club Brugge en daarvoor voetbalde hij bij KSV Diksmuide. “Via scouting werd hij opgemerkt”, vertelt papa Alexandre (44). “Na de nodige testen mocht hij kiezen tussen Zulte Waregem, Cercle Brugge en Club Brugge. We kozen voor de dichtste club want hij traint drie keer per week en op zondag is het match. Hij oefent af en toe extra bij voetbalschool Balbal vista van Kristof Mortier. Mijn vrouw Saarjan Haerhout is medisch vertegenwoordigster en ikzelf ben zelfstandig vertaler en copywriter. We moeten onze agenda’s vaak naast elkaar leggen maar het lukt. We hebben ook nog een dochtertje Juliette (8), die tennist en paardrijdt.”

Op naar de 1.000

Baptiste droomt ervan om profspeler te worden. “Ik kijk op naar Ruud Vormer van Club Brugge en naar Rode Duivel Leander Dendoncker”, vertelt de jongen die in het tweede leerjaar zit in de basisschool van Nieuwkapelle. “Vorige week jongleerde ik nog 450 keer de bal tussen mijn twee voeten, deze week lukte het me 717 maal, een persoonlijk record! Ik ben er heel blij mee maar ben ambitieus: op naar de 1.000.”

Zijn papa filmde de straffe prestatie van zijn zoon. “Hij is baltechnisch en fysiek sterk. Twee eigenschappen die je nodig hebt om dit te kunnen. Per minuut trapt hij de bal om en bij de 100 keer in de lucht. Elke jongen droomt ervan om profvoetballer te worden. Wij steunen hem daarin.” (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier