Sterk Club heeft aan een indrukwekkende eerste helft genoeg tegen Mechelen

© belga

Club Brugge heeft een makkelijke overwinning geboekt tegen KV Mechelen. In eigen huis werd het 3-0, maar die score had nog veel groter kunnen zijn, want Malinwa kwam niet in het stuk voor. Na enkele moeilijkere wedstrijden maakte blauw-zwart er vooral in de eerste helft een echt feest van. Dennis en Tau vonden de weg naar de netten en in de tweede helft maakte Rits het af.

Bij Club Brugge moest Siebe Schrijvers opnieuw vrede nemen met een plaats op de bank. Vlietinck stond net als tegen Real Madrid wel in de basis, terwijl Tau en Dennis het Brugse spitsenduo vormde. Bij KV Mechelen ontbrak Gustav Engvall, de Zweed heeft nog te veel last van zijn adductoren. Ook Corryn, Schoofs en Storm moesten hun basisplaats afstaan. Bijker, Hairemans en Vanlerberghe startten wel.

Club Brugge nam meteen het initiatief en had duidelijk geen last van decompressie na de Europese wedstrijd tegen Real Madrid en de bijbehorende Europese overwintering. Na een vijftal minuten kreeg Dennis de eerste echte kans van de wedstrijd. Club zette een aanval op vanop de rechterflank, maar de Nigeriaan besloot op doelman Thoelen. Blauw-zwart behield wel het balbezit en even later knalde Vanaken hard op de lat.

© Belga

KV Mechelen wilde wel, maar geraakte niet vanonder de Brugse druk uit. Vanaken kopte een corner rakelings over en na twintig minuten in de eerste helft was Tau daar plots. Hij werd voor het eerst goed aangespeeld, maar zijn schot vloog over. Daarna verkwanselde ook Dennis nog een aantal goeie kansen. Vormer probeerde dan maar om Tau nog eens te lanceren, maar de Mechelse verdediging stond goed pal. Club leek weer te hervallen in de problemen van de afgelopen weken: veel balbezit en goed druk zetten, maar zonder doelpunten als resultaat.

Net voor het halfuur lukte het dan toch voor de thuisploeg. Vlietinck speelde Vormer aan in de zestien, zijn bal week af waarop Tau profiteerde en hard binnen knalde. De eerste goal sinds lang voor de Zuid-Afrikaan. KV Mechelen moest winnen om het uitzicht op Play-off 1 te behouden, maar had geen reactie in huis. Meteen na de 1-0 volgde ook de logische 2-0. Dennis griste de bal net voor de voeten van Vormer weg en werkte het leer zeer knap in doel. Scheidsrechter Verboomen keurde de goal eerst af, maar moest op zijn stappen terugkomen na tussenkomst van de VAR. Dennis en Tau vonden dus eindelijk nog eens de weg naar het doel, zou het scoringsprobleem van de Brugse spitsen zo van de baan zijn?

© Belga

Ook na de 2-0 nam blauw-zwart geen gas terug. De Bruggelingen gunden KVM geen bal. Het thuispubliek was duidelijk enthousiast en moedigde Vormer en co luidkeels aan. Aan het einde van de tweede helft rukte Malinwa dan toch eens op. Peyre kwam tot een schotje, maar het was toch te weinig om Club echt in gevaar te brengen.

In de tweede helft liet Mignolet zich bijna op een zeldzaam foutje betrappen. Club behield wel makkelijk de controle en verzamelde nog een handvol kansen. Uiteindelijk was het Rits die de klus afmaakte en de 3-0 in het mandje legde. Na enkele wedstrijden die iets stroever liepen, lijkt Club weer op het juiste spoor te zitten. De ploeg tankte zo vertrouwen voor het bekerduel tegen Anderlecht aanstaande donderdag.