Sander Coopman hervallen in oude blessure, Tuur Dierckx is er zondag wellicht bij

Tuur Dierckx viel woensdag geblesseerd uit tegen Manchester United. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op de persbabbel van Michel Preud’homme ging het vrijdagmiddag vooral over blessures en eventuele versterkingen.

Woensdagavond moest de ingevallen Tuur Dierckx enkele minuten voor affluiten geblesseerd het veld verlaten, maar nu blijkt het mee te vallen. “Enkel gezwollen, maar normaal niets gebroken of gescheurd”, liet de spits al weten via Twitter en Michel Preud’homme bevestigde die woorden ook, al wou hij nog niet kwijt of Dierckx speelklaar geraakt voor de topper van zondag tegen Standard. Voor Timmy Simons is er dan weer goed nieuws. “Hij zit voor op schema. Had er volgende week een midweekwedstrijd geweest, dan zou hij daarvoor wellicht speelklaar geraakt zijn. Voor Sander Coopman is er dan weer slechter nieuws. Hij is gisteren op training hervallen in zijn oude blessure. Hij heeft opnieuw last van de laterale band van zijn knie. Voor Felipe Gedoz is het voorlopig nog te vroeg.”

Versterking

Na de wedstrijd tegen Standard volgt een weekje zonder voetbal door de interlands van de Rode Duivels tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. “Dat geeft ons de mogelijkheid om de spelers te soigneren en eventuele nieuwkomers te leren kennen. Momenteel lopen de onderhandeling volop. Maar het is altijd lastig om nu nog transfers te doen. Er is niet alleen concurrentie van andere clubs, maar ook van de eigen clubs, die hun spelers niet graag zien vertrekken. Of Nicolas Castillo nog een optie is, mocht de transfer van een nieuwe spits niet rond geraken ? De deur is nooit helemaal dicht geweest, maar Nicolas had een probleem met de rotatiepolitiek. Het is onze eerste keuze om Nicolas te laten vertrekken. Maar als hij zijn les geleerd heeft, dan kan het nog.”

Drie fronten

Ondertussen moet de Luikenaar zijn groep proberen klaar te stomen voor de topper tegen zijn ex-club Standard, waar coach Slavoljub Muslin vandaag ontslagen werd. “Ik mis nog altijd veel spelers, waardoor het zoeken blijft. Brandon Mechele keert wel terug, dus dat is toch al iets. Ik hoop de komende weken nog meer spelers te kunnen recupereren, zodat we op drie fronten kunnen blijven strijden.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier