Samuel Eto’o nekt Club Brugge (met 9 nieuwe namen) in oefenpartij

Landskampioen Club Brugge is dinsdag in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren met 0-1 onderuit gegaan tegen Antalyaspor, de nieuwe club van de Turkse Belg Anil Koc.

De Kameroense vedette Samuel Eto’o scoorde in de 27e minuut het doelpunt voor de Turkse bezoekers.

Coach Michel Preud’homme maakte gebruik van de vriendschappelijke partij om enkele Bruggelingen speelminuten te gunnen. In vergelijking met de verloren match in en tegen Oostende stonden negen nieuwe namen aan de aftrap. Enkel Ruud Vormer en Laurens De Bock bleven staan. Centrumverdediger Björn Engels, die door een spierblessure het EK in Frankrijk aan zich voorbij moest laten gaan, en de nieuwe rechtsachter Ricardo van Rhijn speelden de hele wedstrijd in de Brugse achterhoede. Ook linksback Bolingoli, doelman Bruzzese en aanvaller Gedoz maakten de match vol. Aanwinst Anthony Limbombe kreeg 86 minuten. De uit blessure teruggekeerde Brandon Mechele werkte de eerste 45 minuten af.

Club Brugge opende de Jupiler Pro League met een 0-2 overwinning op het veld van KV Mechelen, maar ging afgelopen weekend met 1-0 onderuit bij KV Oostende. Zondag ontvangt blauw-zwart Sporting Lokeren op de derde speeldag voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.