De intussen 33-jarige Nederlander stond tussen 2009 en 2013 vier jaar in het hart van de Brugse defensie, alvorens via een tussenstop bij Kasimpasa bij Galatasaray te belanden. Daar moet hij dit seizoen vrede nemen met een invallersrol. "Voor mij is het natuurlijk heel speciaal om hier te zijn", vertelde de verdediger dinsdag tijdens een persmoment in het Jan Breydelstadion. "Ikben Brugge nog altijd dankbaar voor de tijd die ik hier heb mogen beleven. Club is een fanatieke ploeg en de supporters zullen er morgen/woensdag achter staan. Nu, wij zijn ook wel wat gewend, onze fans komen van overal. Ik denk dat het erop of eronder zal zijn."

De intussen 33-jarige Nederlander stond tussen 2009 en 2013 vier jaar in het hart van de Brugse defensie. © BELGA

Bij Galatasaray werd er in het tussenseizoen naar jaarlijkse gewoonte een blik nieuwe spelers opengetrokken. De Turkse recordkampioen is dan ook met heel wat ronkende namen naar Brugge afgezakt: Falcao, aanvoerder Fernando Muslera, Sofiane Feghouli, Steven Nzonzi, Ryan Babel en oude bekende Christian Luyindama zijn daar de bekendste voorbeelden. Sterkhouder Younès Belhanda is alvast geblesseerd achtergebleven in Istanboel. "Younès is toch wel een belangrijke speler, die we overal kunnen gebruiken", moest coach Fatih Terim toegeven, die ook bij de vorige CL-confrontatie tegen Club trainer was bij Galatasaray - hij is er intussen aan zijn vierde termijn bezig. Zijn huidige collega Philippe Clement stond toen in de Brugse verdediging.

Coach Fatih Terim van Galatasaray. © BELGA

Met een vijfde plaats na vier speeldagen is Galatasaray niet al te denderend aan het nieuwe seizoen begonnen. "Door de Africa Cup en de Copa America hebben we veel spelers gemist in de voorbereiding en konden we niet vaak samen trainen. Heel wat transfers kwamen ook pas op het einde in orde. Ik merk dat we pas nu een team aan het worden zijn. Of er morgen/woensdag een favoriet is? We zullen op het veld zien wie de beste ploeg heeft. Ik denk dat beide teams ongeveer evenwaardig zijn. We hebben respect voor deze tegenstander, die over een nieuwe doelman en jonge, gevaarlijke spelers kan beschikken."

(BELGA)

De intussen 33-jarige Nederlander stond tussen 2009 en 2013 vier jaar in het hart van de Brugse defensie, alvorens via een tussenstop bij Kasimpasa bij Galatasaray te belanden. Daar moet hij dit seizoen vrede nemen met een invallersrol. "Voor mij is het natuurlijk heel speciaal om hier te zijn", vertelde de verdediger dinsdag tijdens een persmoment in het Jan Breydelstadion. "Ikben Brugge nog altijd dankbaar voor de tijd die ik hier heb mogen beleven. Club is een fanatieke ploeg en de supporters zullen er morgen/woensdag achter staan. Nu, wij zijn ook wel wat gewend, onze fans komen van overal. Ik denk dat het erop of eronder zal zijn."Bij Galatasaray werd er in het tussenseizoen naar jaarlijkse gewoonte een blik nieuwe spelers opengetrokken. De Turkse recordkampioen is dan ook met heel wat ronkende namen naar Brugge afgezakt: Falcao, aanvoerder Fernando Muslera, Sofiane Feghouli, Steven Nzonzi, Ryan Babel en oude bekende Christian Luyindama zijn daar de bekendste voorbeelden. Sterkhouder Younès Belhanda is alvast geblesseerd achtergebleven in Istanboel. "Younès is toch wel een belangrijke speler, die we overal kunnen gebruiken", moest coach Fatih Terim toegeven, die ook bij de vorige CL-confrontatie tegen Club trainer was bij Galatasaray - hij is er intussen aan zijn vierde termijn bezig. Zijn huidige collega Philippe Clement stond toen in de Brugse verdediging.Met een vijfde plaats na vier speeldagen is Galatasaray niet al te denderend aan het nieuwe seizoen begonnen. "Door de Africa Cup en de Copa America hebben we veel spelers gemist in de voorbereiding en konden we niet vaak samen trainen. Heel wat transfers kwamen ook pas op het einde in orde. Ik merk dat we pas nu een team aan het worden zijn. Of er morgen/woensdag een favoriet is? We zullen op het veld zien wie de beste ploeg heeft. Ik denk dat beide teams ongeveer evenwaardig zijn. We hebben respect voor deze tegenstander, die over een nieuwe doelman en jonge, gevaarlijke spelers kan beschikken."(BELGA)