Ruud Vormer vindt dat Club Brugge moet uitgaan van eigen sterkte

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer vindt dat zijn team dinsdag (21u) met veel lef moet spelen tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League.

“We zullen gas geven, dan zien we wel waar het schip strandt”, zei de 30-jarige middenvelder maandag op de persconferentie in het Jan Breydelstadion.

Twee seizoenen geleden stelden de Bruggelingen teleur op het kampioenenbal met nul op achttien in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Een herhaling van dat scenario wil blauw-zwart absoluut vermijden. “Toch zijn we daar niet echt mee bezig. We kijken positief naar de toekomst en zullen proberen punten te pakken. Ik denk dat we nu sterker zijn dan twee jaar geleden, er is een beter gevoel. Toen speelden we af en toe te afwachtend als we de bal hadden. We zullen morgen uitgaan van ons eigen kunnen. Je moet ook wat bluf tonen, proberen te voetballen en schijt aan alles hebben.”

“Iedereen weet dat Dortmund een goede ploeg heeft met grote namen”, vervolgde de Nederlander. “Maar als wij ons spel spelen en erin geloven, dan kunnen we thuis winnen. Dat weten we gewoon. We willen de drie punten pakken. Dit jonge team zal ervan genieten, maar we moeten natuurlijk ook presteren. Hier doe je het voor als voetballer. Ik heb er zin in.”

Vrijdag won de leider in de competitie nog erg moeizaam (2-1) van Lokeren. “De coach heeft zich kwaad gemaakt na de slechte eerste helft. Maar het is niet daardoor dat hij zijn stem kwijt is, hij is gewoon ziek”, verwees Vormer naar de afwezigheid van Ivan Leko op de persconferentie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier