Racing Genk smeert Club Brugge tweede nederlaag van het seizoen aan

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Op bezoek bij Racing Genk verloor Club Brugge woensdagavond met 2-0.

Met een 30 op 33 in de achterzak trok Club Brugge met vertrouwen naar de Luminus Arena, maar ook Racing Genk had vertrouwen getankt dankzij de 0-1-winst van afgelopen weekend in Anderlecht. Bij blauw-zwart nam Limbombe na schorsing zijn plaats in de ploeg opnieuw in. Voorin kreeg Diaby de voorkeur op Dennis. Bij de thuisploeg hield trainer Stuivenberg vast aan zijn succesformatie van zondag.

Goal op slag van rust

De eerste helft was volledig voor de thuisploeg, maar aanvankelijk leverde dat geen doelpunten op. Het vizier van onder andere Pozuelo en Aidoo stond namelijk niet goed afgesteld. Club kon in die eerste 45 minuten weinig klaarmaken. Op slag van rust kwam de verdiende Genkse voorsprong er dan toch. Met een vrije trap vanop de zijkant verraste Malinovski doelman Horvath, die opnieuw onder een hoge bal doorging.

Beslist in slotfase

Leko hield aan de rust Wesley in de kleedkamer en gooide Dennis in de strijd. De Bruggelingen kwamen met een andere gedaante uit de kleedkamer. Na nauwelijks twee minuten was Dennis al dicht bij de gelijkmaker. Club probeerde door te duwen en ook Diaby kreeg nog een mooie kans, maar ook hij vond doelman Vukovic op zijn weg. In de laatste twintig minuten gooide Leko met ex-Genkenaar Vossen en Refaelov nog zijn laatste troefkaarten op tafel, maar ook dat bracht geen zoden meer aan de dijk. Het was zelfs Samatta die in de slotfase nog de 2-0 scoorde. Genk smeerde Club zo zijn tweede nederlaag van het seizoen aan. De Bruggelingen hebben wel nog steeds acht punten voorsprong op eerste achtervolger Charleroi, maar zien concurrent Anderlecht naderen tot op negen punten.