Racing Genk laat Siebe Schrijvers naar Club Brugge vertrekken

"Ik ben blij dat mijn overgang in orde is gekomen", klinkt het. © Belga
Redactie KW

Club Brugge heeft vrijdag de transfer van Siebe Schrijvers aangekondigd.

De 21-jarige Limburger komt over van Racing Genk en tekende in het Jan Breydelstadion een overeenkomst voor vier seizoenen. Met zijn transfer zou zo’n drie miljoen euro gemoeid zijn. Schrijvers is voor blauw-zwart de derde zomertransfer, na Mats Rits (KV Mechelen) en de Nederlander Arnaut Groeneveld (NEC).

“Het duurde even, maar ik ben blij dat mijn overgang in orde is gekomen”, legde Schrijvers uit op de website van de landskampioen. “Volgend seizoen hoop ik dat we samen heel wat mooie momenten kunnen beleven in de competitie en de Champions League. Ik kijk er al naar uit om de ploeg te leren kennen in de voorbereiding.”

Kapitein bij Waasland-Beveren

Racing Genk bedankt de aanvallende middenvelder voor zijn prestaties bij Genk en wenst hem alle succes in zijn verdere voetbalcarrière. “Hij zal voor ons een Genkie blijven, uit onze ‘groentetuin’ zoals Sef Vergoossen onze jeugdacademie placht te noemen”, beëindigden de Limburgers hun persbericht.

Schrijvers debuteerde in september 2012 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Racing Genk. Sindsdien kwam hij tot 131 officiële optredens (en 16 goals) voor de Limburgers. In het kalenderjaar 2016 speelde Schrijvers op huurbasis bij Waasland-Beveren, waar hij het zelfs tot kapitein schopte.

Na zijn terugkeer in de Luminus Arena in januari 2017 bleef een vaste basisplaats uit. Het voorbije half jaar raakte Schrijvers, onder nieuwe coach Philippe Clement, helemaal uit beeld. In play-off I bleef zijn bijdrage voornamelijk beperkt tot invalbeurten.

(Belga)