"Het is de voorbije acht weken een moeilijke periode geweest voor ons allemaal, de coaches, de spelers, omdat we niet wisten waar we aan toe waren", reageerde Clement bij Sporza in Extra Time. "Uiteraard bestond er nog een vrees (om naast de titel te grijpen, red) want het ging niet om een sportieve beslissing. Het zou heel zuur zijn geweest om na zo'n seizoen, met een recordaantal punten in de reguliere competitie, een bekerfinale en mooi Europees parcours met lege handen achter te blijven."

"Het is een heel speciale uiteraard", benadrukte Clement. "Twee maanden geleden kregen we al felicitaties van andere clubs, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Dan moet je uitleggen aan je spelers dat ze moeten blijven trainen. Vandaag valt dan eindelijk de beslissing. Het was de meest zenuwslopende dag uit mijn carrière. Ik heb al spanning gevoeld bij titels op het veld, maar dit is veel vervelender. Nu kunnen we nog niet vieren, maar van zodra dat mogelijk is, zal het wel gebeuren."

"De jongens verdienen ook een feestje", onderstreepte Clement. "Ze hebben een heel jaar lang heel hard gestreden en zijn ook heel constant gebleven in hun prestaties. Zelfs met een wedstrijd minder hebben we een nieuw puntenrecord neergezet in de reguliere competitie sinds de invoering van de play-offs."

De voorbije twee maanden moesten de Brugse spelers hun fysieke conditie individueel onderhouden. Volgens Clement ging dat gesmeerd. Begin volgende week plant hij nog een aantal fysieke testen om aan de hand daarvan programma's voor de vakantie mee te geven. Op 19 juni begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarin mag Club opnieuw de poules van de Champions League in. "We hadden dit jaar een fantastische loting met PSG en Real Madrid en later nog wedstrijden tegen Manchester United", aldus Clement. "Dat was een heel interessante ervaring voor de jonge spelers in de kern. Ik ben ook nu weer benieuwd naar de loting en of mijn spelers naar een nieuw niveau kunnen groeien. Het wordt de uitdaging van deze groep om een stap verder te zetten."

(Belga)

"Het is de voorbije acht weken een moeilijke periode geweest voor ons allemaal, de coaches, de spelers, omdat we niet wisten waar we aan toe waren", reageerde Clement bij Sporza in Extra Time. "Uiteraard bestond er nog een vrees (om naast de titel te grijpen, red) want het ging niet om een sportieve beslissing. Het zou heel zuur zijn geweest om na zo'n seizoen, met een recordaantal punten in de reguliere competitie, een bekerfinale en mooi Europees parcours met lege handen achter te blijven." "Het is een heel speciale uiteraard", benadrukte Clement. "Twee maanden geleden kregen we al felicitaties van andere clubs, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Dan moet je uitleggen aan je spelers dat ze moeten blijven trainen. Vandaag valt dan eindelijk de beslissing. Het was de meest zenuwslopende dag uit mijn carrière. Ik heb al spanning gevoeld bij titels op het veld, maar dit is veel vervelender. Nu kunnen we nog niet vieren, maar van zodra dat mogelijk is, zal het wel gebeuren." "De jongens verdienen ook een feestje", onderstreepte Clement. "Ze hebben een heel jaar lang heel hard gestreden en zijn ook heel constant gebleven in hun prestaties. Zelfs met een wedstrijd minder hebben we een nieuw puntenrecord neergezet in de reguliere competitie sinds de invoering van de play-offs." De voorbije twee maanden moesten de Brugse spelers hun fysieke conditie individueel onderhouden. Volgens Clement ging dat gesmeerd. Begin volgende week plant hij nog een aantal fysieke testen om aan de hand daarvan programma's voor de vakantie mee te geven. Op 19 juni begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarin mag Club opnieuw de poules van de Champions League in. "We hadden dit jaar een fantastische loting met PSG en Real Madrid en later nog wedstrijden tegen Manchester United", aldus Clement. "Dat was een heel interessante ervaring voor de jonge spelers in de kern. Ik ben ook nu weer benieuwd naar de loting en of mijn spelers naar een nieuw niveau kunnen groeien. Het wordt de uitdaging van deze groep om een stap verder te zetten."(Belga)